Salut.
Am o intrebare referitoare la uleiul din motor.Aceasta nedumerire apare ca urmare a faptului ca am fost la revizia de 60k la SMT Bucuresti,si nu am reusit sub nici o forma sa-l conving pe mecanic sa nu puna 6 litri de ulei.L-am rugat sa puna 5,5 litri si in caz ca mai este nevoie ,a doua zi - la rece, o sa completez eu.Am mers pe ideea ca uleiul nu se scurge tot....6 litri,ci el mai ramane in motor....pe peretii blocului motor pe biele..etc.Care daca ar fi sa-l aduni cred ca se strange vreo 700 g lejer.
NU SE POATE A VENIT RASPUNSUL SEC......celor de la SMT Bucuresti
Drept urmare nivelul uleiului ,masurat cu joja de ulei ,este ,mult peste nivelul maxim.Masura s-a efectuat cu motorul rece...a doau zi dupa parcurgerea a 150 KM.
Atasez poze pentru dovada.
Acum....daca poate cineva sa ma lamureasca in aceasta privinta.......as fi tare recunoscator.Din ce stiu eu NU SE PUNE ULEI PESTE NIVELUL MAXIM.DECI CARE ESTE REALITATEA????si adevarul in aceasta privinta.
Ca idee, volumul de ulei (peste nivelul maxim) este destul de consistent,daca te gandesti la aria suparafetei superioare a baii de ulei x 18 mm (inaltimea stratului )peste nivelul maxim.
POZE: