Sa va povestesc aventura de astazi de la RAR !
Dupa ce am inlocuit motorul, trebuia sa merg la RAR sa imi treaca in cartea de identitate a masinii noua serie de motor.
Toate bune si frumoase, am facut programare de acum 2 saptamani pentru astazi dimineata.
Intre timp, dupa cum am mai povestit aici, mi-a crapat parbrizul. Programare tot azi si pt CASCO.
In sfarsit, ajung eu dimineata ca sa nu stau prea mult la coada, intru in hala aia a lor, si de acum incepe balciul:
vine nenea de la RAR, imi cere actele, si cheama un mecanic de acolo sa citeasca cu camera seria de motor.
citeste ala, si la sfarsit, il pune sa spuna si tipul de motor sau cam asa ceva.
nene mecanicul trage de capacul ala de plastic de la motor si imi rupe o clema de prindere din fata. in fata mea.
eu ma enervez si le zic ca trebuie sa faca ceva ca sa pot sa imi inlocuiesc capacul ala.
intre timp, eu discutam cu mecanicul care isi cerea scuze si ma ruga sa il iert si vine "nenea" de la RAR si zice (incerc sa reproduc textual):
"avem 2 probleme: trebuie sa va fac noxele si aveti parbrizul spart"
"dar nu pot sa va fac noxele pt ca scrie aici ca e motorul in rodaj"
Eu ma uit la el ca vitelul si in urmatoarea secunda ma prind de miscare !
Zic: " de ce trebuie sa imi faceti noxele pt ca motorul este de origine, aceeasi cilindree, etc"
"nu conteaza, trebuie sa facem noxele" zice el
"si pentru parbrizul spart, trebuie sa va anulez ITP-ul !"
Zic: "nu prea cred ca puteti sa imi anulati ITP-ul pt asta !"
"Pai scrie pe nu stiu ce lista, afisata acolo", zice el (nu m-am mai dus sa ma uit pt ca nu avea rost)
"Si cum rezolvam?"
"Va ajuta baiatul asta" (mecanicul care rupsese clema)
Ma gandeam sa fac scandal si sa nu renunt, dar am nevoie de masina si nici timp nu aveam sa stau sa alerg cu ei prin tribunale si asa mai departe.
Asa ca am ramas papagal, si f***t si cu banii luati ca sa zic asa, pt ca am platit ca sa imi rupa ala clema ! (taxa de verificare motor si inscrierea in CI)
V-am povestit toate astea ca sa va faceti o idee despre cum stiu unii sa se scoata !
Ma opresc aici pt ca deja ma ia greata !