Cred ca foarte multi posesori de Forester se confrunta cu aceasta problema si din cautarile mele pe nu am prea gasit solutii viabile in Romania, adica sa fim seriosi unde gasesti arcuri king spring, de aceea dupa o cautare indelungata am gasit o solutie pe care am testat-o si de care sunt multumit. Varinata pe care am mers eu este amortizoare+arcuri Kayaba iar codurile sunt:
amortizoare spate st+dr:
KYB 334344
KYB 334345
arcuri spate st+dr:
2 x kyb k-flex RC6431
cu aceasta combinatie masina revine la inaltimea normala iar din cauza grosimii mai mare a arcului este mai rigida si ramane la o inaltime rezonabila chiar si cu masina incarcata.
sper sa va ajute aceasta informatieiar daca vreti pot sa va dau si site-ul de unde am comandat piesele(amortizoarele le gasiti peste tot dar cu arcurile e mai greu)
Salut tuturor,
Detin un Forester 2007 2.0x, bineinteles, cu suspensie cu Self-leveling care a cedat pentru a 2-a oara.
As dori sa o inlocuiesc cu o suspensie spate clasica. Imi poate confirma cineva daca codurile de mai sus se aplica la Forester SG facelift? Din cate vad pe net, ar fi pentru modelul fara facelift, pana in 2005.
Deasemenea, observ ca e o diferenta intre suspensia clasica necesara pentru modelul care vine OEM cu Self-leveling si cea necesara pentru modelul care vine din fabrica cu suspensie clasica.
Alte variante sunt binevenite atat timp cat au fost testate. Stiu de Pedders dar varianta asta e destul de controversata.
Orice ajutor ar fi apreciat.
Va multumesc,
Bogdan Muresan