Salutare,
va rog niste opinii ref la consum si regim de expolatare. Eu scot un 15-16 L in Bucuresti in regim as zice subturat adica apas acc sa schimbe cat mai jos, cam pe la 1800-2200 tur. In mod normal asta ar fii un regim nesanatos pt motor, insa pe de alta parte e destul de greu sa scimbi la 3000 tur cu AT prin Bucuresti, ar insemna sa accelerezi peste cat ti-ar trebui. La manuala e alta treaba, poti sa schimbi cand vrei. Afara consuma in jur de 10 L pana-n 120/h, daca sari de 130 se duce in 11-12 L.
O intrebare de bun simt ar fi daca nu cumva exploatarea in regim subturat duce nu la un consum redus ci la unul ridicat.
Eu nu prea am condus benzina pana anul trecut, am avut numai diesel, la care un regm subturat creste consumul la fel ca unul supraturat.
Alte topicuri:
1. La rev de 60000 km, Autokino (desi le-am specificat sa nu supraincarce cutia cu ulei) mi-a pus cu mult peste nivel! Dexron III, desi producatorul nu-l recomanda decat ca folosinta provizorie, la o folosinta indelungata produce vibratii in cutia automata.
2. Desi cartea recomanda in motor Motul 5W-30, ei au pus 5W-40!
Altfel, Autokino s-a miscat super bine si la 1/2 pret cu SMT, iar personalul e ok.
Multam!