@Pateo: Multumesc pentru sfaturi si disponibilitate. Chiar am nevoie de sfatul unui posesor de Forester.
@Foreste Bravo, invarte si tu cutitul. Frumos. Nu ma asteptam. Acum serios, in legatura cu "apa, paie si bataie", ti-am urmarit postarile (asa cum le-am urmarit si pe ale celorlalti forumisti, indiferent de tipul masinilor) si am vrut sa introduc in ecuatie urmatoarea problema: fiabilitate vs. concurenta. Mi-am pus problema cand am mers cu cateva taxiuri (Logan), care aveau la bord intre 200.000 si 450.000 km. (!!!!) Intrebandu-i pe soferi, mi-au spus ca in afara de probleme la articulatii (inevitabile, avand in vedere pe unde circulam), nu au avut probleme de fiabilitate. Eu conduc de 6 ani un Golf V Diesel cu care am facut 135.000 km. Nicio problema de fiabilitate. Va ramane in famile, ca masina sotiei. Booon. Acum, te intreb cat trebuie sa ma astept sa ma tina Foresterul? Tu ai aproape 30.000 km cu el. De-abia s-a dezmortit motorul... Asa cum vad eu, masinuta er trebui sa duca 10-15 ani, cu cate 30.000 km pe an, ca sa o poti numi fiabila....
In alta ordine de idei, atasez un link catre catalogul de accesorii Forester Japonia. Preturile sunt in Yeni, iar cotatia este cam 100 Y = 1 Euro
http://www.subaru.jp/accessory/catalog/Forester_Acc.pdf
Compari mere cu pere ... no offence!
Dar despre fiabilitate, e un alt subiect deschis pe aici pe undeva.
Eu am avut Logan si ... l-am dat! De ce oare?!?! ...
Cand o sa mearga Loganu' / Golf / alte exemple, pe unde si in ce conditii merge Foreste, mai vorbim.
Poate despre fiabilitate comparata cu Duster sa discutam in cazul de fata.
Un tip pe care il cunosc deja de cativa ani are 110k km. cu Forester Diesel si ... same old "apa paie si bataie".
Altii au avut diferite dude, dar pana la urma, chiar si Hummerul trebuie utilizat in anumite conditii. Nu se poate sa iti bati joc de masina cum fac posesorii de BMW, doar pentru ca "e BMW (/Forester - ca sa urmarim exemplul) si tre sa tina!".
"Respect a man's car, and the man will respect you!" - extrapoland, poate fi vorba si de propria persoana. DOOH, ce vorbe mari!...
Pe mine m-a dus prin niste coclauri pe unde nu credeam sa ajung cu masina. Am postat unele escapade.
Iarna trecute, cu Foresteru' urcam spre Pestera si doar perspectiva inzapezirii la hotel Pestera pentru cateva zile m-a facut sa ma las pagubas, in rest, pe drum Foreste s-a comportat asa cum m-a obisnuit: flawless!
Nu am nici un motiv sa credca noua masina va face altfel. Plus ca am mai zis: va avea fanii ei, chiardaca nu vor fi din forumul asta cativa, nu te descuraja in privinta asta! Nu conduci masini dupa cum vor altii sa arate!...