Povestea bucsilor de la bratele fata (anti-lift kitul):
Am comandat anti-lift kitul de la SuperPro impreuna cu toata bucsaraia de la sasiu. Asta este PN anti-lift kitului:
Cand am luat masina de la mecanici (JB Racing) mi-au zis ca nu prea pareau in regula aceste bucsi, in sensul ca au intrat prea usor, restul fiind toate foarte OK. Dar eu am citit reviewuri pe net despre anti-lift kitul de la SuperPro, si nimeni nu le vorbea de rau. Plus de asta, firma e mare si am concluzionat cu mecanicii ca "stiu astia ce fac".
Dupa vreo 230km era sa fie rau de tot. Pozele de mai jos sunt elocvente:
Brat roata stanga fata, cum ar fi trebuit sa fie:
Brat roata dreapta fata, cum NU ar fi trebuit sa fie:
Am cautat si eu din nou si mai mult pe net si am gasit ca intr-adevar SuperPro si WhiteLine au probleme cu bucsile astea. Toti marii producatori au designul la toate bucsile exact la fel, cu exceptia acestora de la anti-lift kit. Designul celor de la PowerFlex este cel mai bun si nu au fost probleme cu ele niciodata. In 5 zile trebuia sa plec la intalnirea de 3 ani de la Sibiu si bucsile PowerFlex nu veneau in timp util ca sa pot merge cu STi-ul. Asa ca mecanicii s-au interesat si mi-au facut o "improvizatie", care a mai fost folosita si de altii. Au pus aceste bucsi si un inel facut la strung din aluminiu.
Aceasta "improvizatie" a functionat foarte bine. Am mers vreao 1200 km si nu a avut nicio problema, masina fiind alergata si pe Transfagasan si pe zapada, etc...
Aseara au fost inlocuite bucsile cu cele de la PowerFlex (
http://www.powerflex.co.uk/product-details/Anti+Lift%2C+Caster+ADJUSTABLE+Front+Arm+Rear+Bush/1625.html):
Acum totul este ok.
Voi scrie si la feed-back produse tuning, poate va ajuta pe cineva.