Sa dai masina de 80k luata de noua, la care se stie ca nu exista probleme majore de fabricare, pe una de 170k la care se stie ca in orice moment ii poate pica motorul sau DPF-ul sau CVT-ul etc. mi se pare exagerat de mare diferenta. Decat daca am inteles eu gresit si de fapt iti da el bani pe XV.
XV-ul valoreaza mai mult, chiar si 1.6 decat un Outback ajuns la sfarsit de viata pe care vrei sa il folosesti in calatorii prin Europa.
Ai perfecta dreptate Mihai, este marea mea dilema si singura retinere. In contrapartida si in a justifica gestul, aduc urmatorul rationament
Sa faci 176 mii in 3 ani e nevoie de drumuri lungi si autostrada unde regimul de mers constant si reprizele duc la o uzura uniforma si mai mica a motorului si a componentelor
Faptul ca masina a fost in proprietatea unei firme de leasing operational inseamna revizii la service constante si autorizate.
O verificare atenta, arata orice probleme incipiente la elementele de importanta majora si Inca ma poate determina, sa renunt la timp.
Atat valoarea de piata a XV-ului cat si km multi ai Outback-ului fac lucrurile mai echitabile.
Nu exclud necesitatea unei investitii pentru niciuna dintre ele doar ca, diferenta pe care o dau nu poate face din XV un Cruiser iar riscul unei necesare investitii in Outback ma duce la costul uneia cu mai putini km si mai bine tinuta. Daca sunt atent, pot sa evit intr-o oarecare masura asta.
Acum nici nu stiu daca eu incerc sa te conving sau incerc sa ma conving ca fac bine dar la cum ma stiu, mi-ar parea mai rau ca nu am facut-o decat ca am gresit facand-o.
Ca pierdere sa spun ca am pierdut si pierd mai mult la masina luata de noua decat as pierde la una rulata daca e sa luam in valoare absoluta.
Sfatul tau e sincer si demn de urmat dar cred ca am sa ma las ghidat si de dorinta nu numai de logica.
Sambata am sa vad si am sa decid ce fac doar pe moment. Termenii tranzactiei sunt stabiliti principial plecand de la premiza ca povestile sunt adevarate si visele devin realitate.
Deocamdata nu am vazut masina si nu stiu daca voi face “click” cu ea.
Va tin la curent cu rezultatul si cu detalii.