Recall Forester si Impreza
Subaru club Romania

« on: November 29, 2012, 16:02:50 PM »
Salutare si bun gasit!

Stiu ca e primul mesaj postat, dar e destul de important:)
Parintii mei au un Forester 2.0 model 2006 si la revizia de 90.000 km au schimbat distributia. Cu ocazia asta mecanicul mi-a spus ca mai multe suruburi de dedesubt (prindere fuzeta spate) sunt ruginite si ancrasate. La fel si toba - flansele din mijloc sunt foarte ruginite (caut pozele prin telefon sa le postez).
Mi s-a parut anormal pentru o masina cu pretentii de offroad si am sapat putin pe net.
Am gasit informatii privind un recall masiv (400.000 masini in US si aprox. 23.000 masini in UK) datorita unei probleme la bascula inferioara - din cauza ruginii se rupe o prindere ceea ce poate duce la pierderea controlului masinii.

http://www.subaruforester.org/vbulletin/f88/recall-03-08-suspension-front-control-arm-lower-arm-merged-thread-100236/

Link US: http://www-odi.nhtsa.dot.gov/cars/problems/defect/relatedDefectsSummary.cfm?RCL_ID=11V464000&defectIdlist=PE11011&ModuleType=Vehicles&type=VEHICLE
Link UK: http://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/searches/expand.asp?uniqueID=21E0E33445CEFB948025793B002DBAEC&freeText=Blank&tx=VOSA

Am sunat la Subaru Motors Romania si mi-au spus ca ei nu stiu de asa ceva.
Aveti idee daca in Romania s-a facut un astfel de recall sau cum as putea verifica daca seria masinii se numara printre cele care ar putea fi afectate?

Multumesc!
« Last Edit: March 08, 2013, 14:29:44 PM by igorashu »

Mihai.impreza

• 733
  • Subaru impreza 1.6 TS
Răspuns: Recall Forester si Imprezza
« Reply #1 on: November 29, 2012, 16:13:46 PM »
Salutare la fel am si eu o problema cu a mea surubul acela lung de la fuzeta este ruginit!!! si dupa 4 chei rupte si o tona de nervi  am apelat cu incredere la flex :)))) partea nasoala ca surubul este foarte foarte scump ( 120 lei, si nu te juca sa pui alt surub, este calculat sa reziste la anumite tensiuni ) si nu incerca sa il incalzesti pentru ca distrugi bucsile de la bratele acelea.....stiu ca aceasta problema este si la forester ( Am vorbit cu celalant si a zis ca aceias problema a avuto si el la forester ... )
« Last Edit: November 29, 2012, 16:18:47 PM by Mihai.impreza »
Nu stii - te invat, nu poti - te ajut, nu vrei - TE OBLIG! :)))

celalalt

« Reply #2 on: November 29, 2012, 18:47:57 PM »
E vorba de cu totul alta parte a masinii.La Foresterul meu 2007  am basculele in regula.Mai sapa si vezi daca trebuiau schimbate.Ai nostri se mai fac ca uita

cctin

« Reply #3 on: November 30, 2012, 20:41:58 PM »
Buna seara ! Si al meu forester 2003 este plin de rugina mai ales ca a trebuit sa schimb rulmentii pe spate ; surubul cel lung din spate aproape sudat; am avut mecanic bun care a reusit sa il scoata ; cam tot ce e pe dedesubt este un pic ruginit si ar trebui facut ceva de un tinichigiu sa nu mai sape rugina.

« Reply #4 on: March 07, 2013, 11:47:56 AM »
Revin cu noutati :)
Pe 19 decembrie am fost la SMT cu hartiile care demonstrau ca in alte parti s-a facut recall-ul si am cerut sa mi se spuna daca stiu de problema. Lasand la o parte atitudinea tipului de la garantie (i-am uitat numele altfel i-as fi facut "reclama") a ramas ca nu au habar de asa ceva si oricum problema n-ar fi fost acoperita de garantie (masina fiind din 2006).
Astazi m-au sunat sa-mi spuna ca trebuie sa revin in service ca sa demonteze, curete si revopseasca basculele de pe fata.
Probabil ca vor mai fi masini rechemate asa ca pregatiti-va :)

Ah... abia astept sa-i vad moaca "inginerului" de la garantie :D

Foreste

• *
  • 1937
  • Apă, paie și bătaie ...
    • Blogu' lu' Foreste
« Reply #5 on: March 07, 2013, 11:55:20 AM »
"ingineru'" se numeste dl. Elvis Florin Dumitrascu, Responsabil garantii auto la SUBARU MOTORS TRADING a.k.a. robertsti, a avut cont si aici, pentru o foarte scurta perioada de timp.
A incercat sa ne spuna ceva deosebit inteligent, desi din pacate nimeni de aici nu a realizat in timp util ce anume. La un moment dat a fost prea tarziu, deoarece, scarbit probabil de atat de putina putere de intelegere din partea noastra, si-a sters atat posturile, cat si contul.
« Last Edit: March 08, 2013, 15:48:41 PM by Foreste »
Forester 2.0 XT MY2017 - Black Betty (bam-ba-lam!)
Forester Diesel MY2011 - Foreste  |  Blogu' lu' Foreste

Solon

« Reply #6 on: March 07, 2013, 15:26:11 PM »
Mda, nu prea se pricepe la vorbe.

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #7 on: March 07, 2013, 16:11:14 PM »
Revin cu noutati :)
Pe 19 decembrie am fost la SMT cu hartiile care demonstrau ca in alte parti s-a facut recall-ul si am cerut sa mi se spuna daca stiu de problema. Lasand la o parte atitudinea tipului de la garantie (i-am uitat numele altfel i-as fi facut "reclama") a ramas ca nu au habar de asa ceva si oricum problema n-ar fi fost acoperita de garantie (masina fiind din 2006).
Astazi m-au sunat sa-mi spuna ca trebuie sa revin in service ca sa demonteze, curete si revopseasca basculele de pe fata.
Probabil ca vor mai fi masini rechemate asa ca pregatiti-va :)

Ah... abia astept sa-i vad moaca "inginerului" de la garantie :D

Or fi aflat si ei de recall sau e valabil doar pentru cei care s-au plans de problema ruginii ?
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

paulmirel

• 25
  • legacy 05
« Reply #8 on: March 07, 2013, 17:40:05 PM »
Salut.eu lucrez la un service  Subaru in Italia.sunt iplicate in aceasta campanie toate impreza 03-07my,toate forester 03-07 my indiferent de chilometraj pe care il au.cel puti aici Subaru ne-au trimis sculele si produsele necesare pt acest intervent.consta prin evaluarea statului in care se afla brelele inferioare numai de pe fata,daca se perforeaza cu ,,pistolul" trimis de Subaru se fac poze si se trimit spre evaluare la inginierii Subaru si eventual se schimba pe costurile Subaru.daca bretele nu necesita a fi schimbate se curata foarte bine si se sufla cu pistoale de tinichigeri,prima data cu un ulei special,pe toata suprafata bratelor si in toate gaurile braturilor iar dupa aceea se aplica un strat de ceara.ajuta la prevenirea ruginirea escesiva a braturilor si impicit ruperea lor.toata operatiunea este gratis.v-as recomanda ca atunci cind duceti masina in service,daca reusiti voi, sa spalati cit mai bine suspensiile fata.eu am facut cel putin 100 de masini si pe la ultimile iti cam dispare cheful sa speli noroaiele,etc de pe toate masinile.

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #9 on: March 07, 2013, 19:33:28 PM »
Multumesc pentru informatii @paulmirel.
Este foarte bine ca ne-ai spus sa spalam temeinic masina inainte de verificare (eu oricum fac asta inainte de fiecare drum la service).

Ai intalnit masini cu probleme grave in cadrul programului ? A fost nevoie de inlocuirea subansamblelor sau doar tratamentul anticoroziv a fost suficient ?

Late edit:
Moda recall-urilor a ajuns si la nemtesti. VW schimba de zor injectoare la motoarele diesel de 2l.
Zilele astea doi cunoscuti au schimbat gratis piesele respective. Unul era din 06, altul din 08.

Incep si romanii sa se civilizeze si sa se comporte precum strainii.
« Last Edit: March 09, 2013, 15:58:01 PM by Wrangel »
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #10 on: March 07, 2013, 22:29:55 PM »
Masina mea a fost adusa din Italia si a prins mai multa rugina in Romania in 2 ani decat a avut in 8 in Italia. Evident, ma reper la partea de dedesubt, nu la caroserie. Pana si evacuarea din INOX cumparata de noua de la BLITZ are niste puncte de rugina. Cum spuneam si in topicul de prezentare. Dupa ce am spalat masina si am dat jos roata, inca aveam 2 palme de nisip pe aceste brate. Cum la noi se arunca sare pe drumuri..

Din pacate modelul meu e 2001, deci iese din discutie. Probabil ca nu se baga la masini mai vechi de 10 ani.Am impresia ca atat e garantata masina la coroziune.

celalalt

« Reply #11 on: March 08, 2013, 07:03:22 AM »
12

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #12 on: March 08, 2013, 12:25:34 PM »
No school, no job, no problem!

Forester SG5 Cross Sport JDM
Forester SH SX

paulmirel

• 25
  • legacy 05
« Reply #13 on: March 08, 2013, 12:39:34 PM »
Salut Wrangel,masini ca si in pozele din acest topic eu nu am vazut.in afara de cerarea braturilor eu nu am schimbat nici pe o masina nimic deocamdata, desi si in zona in care locuiesc eu se arunca cu sare pe strazi.

« Reply #14 on: March 08, 2013, 14:31:22 PM »
edit: modifica in titlu numele masinii, e Impreza, cu un Z. ;)
Modificat, mea culpa :)

edit: da, ai dreptate, ala e "inginerul" :)
« Last Edit: March 08, 2013, 14:58:36 PM by igorashu »

Răspuns: Recall Forester si Impreza
« Reply #15 on: March 12, 2013, 09:34:18 AM »
Live de la SMT via "ingineru'": nu e recall, "e prima și ultima mașină la care se întâmplă verificarea asta".
Din mărinimia d-lui inginer, se vor curăța și revopsi basculele pe garanția Subaru ;D
Cred că face stop dacă mai apare o mașină cu problema asta.  Poate îi mai dă cineva un telefon.

Foreste

• *
  • 1937
    • Blogu' lu' Foreste
« Reply #16 on: March 12, 2013, 10:37:04 AM »
Bai, sunt doar io ala deranjatu' de afirmatii de genul asta? "e prima și ultima mașină la care se întâmplă verificarea asta" ??? Ce plm e asta?
Adica restu' sunteti clienti de mana a 2-a si sa nu visati ca o sa facem vreun gest similar! Motivatia am aflat-o si eu, dar daca omu' nu simte nevoia sa ne spuna, o sa pastrez ceva discretie!

E ceva urat mirositor la SMT acolo. A punctat foarte bine astalaltu': cand venim sa cumparam, miere; cand venim la garantie: pewle!

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #17 on: March 12, 2013, 11:34:23 AM »
Eu v-am mai spus ca trebuie sa incepem sa trimitem scrisori in Japonia.
Nu este normal ca la o marca destul de scumpa sa se intample asa ceva.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

« Reply #18 on: March 12, 2013, 12:20:16 PM »
In decembrie eu l-am "amenintat" pe responsabilul cu garantia ca trimit mail la Subaru si nu i-a picat deloc bine. Din pacate n-am gasit nicio adresa oficiala de contact si cum am vazut ca basculele sunt ok la sudura, am lasat-o balta.

Sincer cred ca doar la baiatul asta cu garantia e problema. Azi am mai avut de-a face cu responsabilul de la tinichigerie (dl. Constantin) care urma sa se ocupe propriu-zis de bascule si care a fost foarte ok.
Si in trecut am avut de-a face cu mecanici care iar s-au purtat profi.

Chiar incepusem sa cred ca intr-adevar nu e o problema la bascule si sunt eu paranoic (masina e condusa de maica-mea si vreau s-o stiu in siguranta).
Dar cum vad ca recall s-a facut si in Italia, ceva imi pute.

Cred ca ar trebui sa-i mai sune cineva sa-i intrebe de sanatate pe tema asta.

Foreste

• *
  • 1937
    • Blogu' lu' Foreste
« Reply #19 on: March 12, 2013, 12:30:44 PM »
[...]
Sincer cred ca doar la baiatul asta cu garantia e problema. Azi am mai avut de-a face cu responsabilul de la tinichigerie (dl. Constantin) care urma sa se ocupe propriu-zis de bascule si care a fost foarte ok.
Si in trecut am avut de-a face cu mecanici care iar s-au purtat profi.
[...]
Costi e alt tip de om ... nu am cum sa-i compar.