Forester este un awd cu diferențiale fata-spate deschise.nu este posibilitate mecanicã de a le bloca(cu excepția la anumite modele de XT care sunt dotate cu LSD, și ãla foarte slab).doar diferențialul central este blocat.....sã zicem. Nici ãla nu e blocat ci e tot LSD, dar are ,teoretic, raport 50-50.asta în cazul cutiei manuale.în cazul AT transferul de putere se face puțin diferit.eu știu cum dar sincer nu știu sã îți explic intr-un mod în care vei înțelege ce zic.poate mai vãd alți colegi postul și pot explica ei mai bine.
Pt a contracara efectul diferențialelor deschise fata-spate unele modele sunt echipate cu TC.puterea se va duce tot timpul cãtre roata cu cea mai micã aderențã. TC 'vede' diferența de rotație a roților de pe aceiași punte (care e un raport prestabilit-este permisa o anumitã diferența pentru viraje) și când diferența e prea mare acționeazã frânele pe roatã care se învârte în gol în felul asta puterea se va duce la cealaltã roatã cu aderențã.
Dacã tu vei pune mașina intr-o poziție cu o roatã în aer cealaltã roatã pe diagonalã sigur nu va avea prea multã aderențã, nu destulã încât sã miște masina.putere vei avea pe ambele punți dar pe roțile fãrã aderențã. Dacã îți funcționeazã TC corect le va incetini/bloca pe cele fãrã aderențã și vei pleca din loc.
La subaru în general sã știi ca nu prea intrã TC decât în situații extreme, colegii care au pot confirma.Sistemul awd subaru e bine pus la punct pe lângã faptul ca au și șasiuri foarte bune.
Trebuie sã fii, din punctul meu de vedere, un șofer foarte bun sau pilot ca sã duci un subaru la limita.colegii care au Sti-uri și experiențã mai multã ca mine pot confirma.