Jante Forester SG
Subaru club Romania

Jante Forester SG

Răspuns: Jante Forester SG
« Reply #40 on: February 18, 2014, 18:17:19 PM »
Exact de aia spuneam ca pot sa fac un document pe google drive sau ceva de genul unde sa poata fie centralizate doar datele interesante din topic, in fine, calculatia este luata de pe >>aici<<.

Ideea era ca in atatea offtopic-uri si atatea categorii pe forum e foarte greu sa gasesti atunci cand ai nevoie o informatie de genul asta, si atunci de multe ori stau si caut cu zecile de minute in stanga si in dreapta pe unde am vazut topicu ala unde era scris nustiu ce...

Pe langa asta, jantele si rotile se pot schimba intre multe subaru, cu mai mult sau mai putin efort.
Because Subaru, thats why.

« Reply #41 on: February 18, 2014, 18:43:59 PM »
Ai si tu dreptate. Acel fisier insa se poate extrage si din topicul asta sau cele similare pentru celelalte modele. Orice topic general va avea, aproape inevitabil, si posturi de umplutura

« Reply #42 on: February 18, 2014, 19:46:41 PM »
1. Prin simplul fapt ca nu exista un topic dedicat colectarii unei informatii specifice cum ar fi jante/anvelope care se potrivesc pe o anumita masina, inseamna ca lumea nu prea posteaza configuratiile pe care le(au) folosit.
2. Centralizarea acestor informatii intr-un document vizibil tuturor este usor, colectarea informatiilor din diferite topicuri, e prea peste mana pentru a putea incepe sa citesc zeci si sute de pagini de posturi offtopic.
3. M-am gandit la molozul care s-ar putea aduna intr-un topic general, dar nu ma deranjeaza prea tare pentru ca citesc destul de des forumul si un singur topic e relativ usor de urmarit si de colectat din acesta informatiile relevante de care am nevoie. Ideea, dupa cum am scris si in primul post, nu era sa fie un topic doar cu combo-uri de roti/masina ci ca eu sa colectez informatii si sa le fac disponibile intr-un mod practic si util intr-un document public.

rzw75

• *
  • 1669
  • ex
Răspuns: Jante si anvelope pe Subaru
« Reply #43 on: February 18, 2014, 22:21:06 PM »
Eu zic sa incerci un 215/55/17.Risti sa ti frece de amortizor.RZW pe cat le a avut?Parca tot 215?

eu am mers cu 215/55/17 si de iarna si de vara (pe jantele de STI) si nu ating pe nicaieri...

dimensiunea stock a anvelopelelor este 215/55/17 si am respectat asta.
ex Impreza '05 Wagon 2,5 RS
ex Forester 2,5 XT
ex Outback 2,5
ex Impreza 2,5 WRX

:) Speed Triple 1050 R

Răspuns:
« Reply #44 on: February 19, 2014, 16:07:40 PM »
Nu intra 225/55/17 decat cu distantier de 5mm e offsetul prea mare pentru mine si atinge telescopul in spate.

Sent from my GT-I9505

celalalt

« Reply #45 on: February 19, 2014, 16:11:26 PM »
Serios? ???

rzw75

• *
  • 1669
  • ex
Răspuns:
« Reply #46 on: February 19, 2014, 16:34:14 PM »
Nu intra 225/55/17 decat cu distantier de 5mm e offsetul prea mare pentru mine si atinge telescopul in spate.

Sent from my GT-I9505

eu zic sa pui anvelope cu dimensiunile recomandate de Subaru, adica 215/55/17, si nu vei avea nici un fel de probleme...

ex Forester 2,5 XT
ex Outback 2,5
ex Impreza 2,5 WRX

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #47 on: February 19, 2014, 17:01:57 PM »
Rzw75 are dreptate.
Masina merge normal cu rotile recomandate de producator. Daca te joci cu rotile, obtii alta masina, care merge altfel.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

celalalt

« Reply #48 on: February 19, 2014, 17:21:20 PM »
Ba manca v as....ce scriu eu cititi vreunu sau ma aia in el de forum?Iti zic de 3 ori ca 225 atinge,te faci ca nu vezi...ca e mult offtopic domle si dupa aia mai si vii si spui ca nu incap.

Răspuns:
« Reply #49 on: February 19, 2014, 22:13:46 PM »
Wrangler: poti sa intrii putin in detalii despre "alta masina" si "normal" apropos de o diferenta de 8mm la diametrul rotii?

Celalalt: eu am citit un post in care ai spus ca "risti sa nu incapa" care nu e acelasi lucru cu "sigur nu incap 225/55 cu offset 53" asa ca nu mai sari pe mine de parca eu ti-am pus tie pe masina rotile, mai ho cu avantu asta pe mine ca nu am facut la nimeni nimic, am oferit feedback in mod cat mai civilizat am stiut eu si cat mai cuprinzator.

Concluzia, pe forester sg 2.0x incap roti de 17" 7,5J si offset ET48 cu 225/55/17.

Motivul pentru care am ales dimensiunea asta este unul practic, se gasesc mult mai usor si mai ieftin anvelope. Eu nu imi permit sa dau 750eu pe o pereche de yokohama geolandar g035 215/55/17 care s-ar putea sa le fac praf intr-o vara doua si am preferat sa iau o pereche michelin primacy 3 in stare foarte buna 7mm thread, din 2011 cu 600lei. O sa revin cu niste poze si feedback cat mai obiectiv despre cum se simte masina.

Razvan: poti sa imi spui te rog ce probleme as putea avea ca urmare a folosirii unei anvelope de 225?

L.E. diametru de centrare masurat la mine e 56. Flansele le-am facut la strung, maine sunt gata si pun rotile sus.
L.L.E. Si ca fapt divers, eu am incercat sa postez date cat mai relevante la crearea unui topic in care omul ca si mie sa poata gasi informatii despre ce roti / pe ce masina si in ce conditii se pot monta, in schimb vine lume si posteaza numa moloz complet nefolositor sau partial/vag folositor dupa care tot eu imi iau coape ca vezi dom'le cum am indraznit eu sa nu ascult de sfatu lu celalalt, "si dupa aia mai vii si spui ca nu incap" scuza-ma ca am indraznit sa postez ceva folositor pe forum, nu stiu cum de mi-am permis...
« Last Edit: February 19, 2014, 22:48:58 PM by victor.p »

« Reply #50 on: February 19, 2014, 22:17:52 PM »
Deci cu 225 atinge? Stie careva?  :D :D :D

Eu cred ca o sa merg pe 215 55 R17 Kumho Ecsta. Dar mai intai sa gasesc jante (sper de Outback)
« Last Edit: February 19, 2014, 22:28:20 PM by andrei0241 »

« Reply #51 on: February 19, 2014, 22:53:42 PM »
Incearca sa gasesti jante cu offset mai mic :D
Au pret bun Kumho alea, din pacate n-am gasit ceva similar prin Timi/Arad, plus ca m-a secat de bani masina luna asta (~1000eu)...

celalalt

« Reply #52 on: February 19, 2014, 22:59:16 PM »
Bine amice.Spalati va cu informatiile pe cap.Daca crezi ca te am jignit ca sa poti fii magar mi se falfaie mie si de tine si de altii ca tine care se cearta singuri.Nu mai vreti offtopicuri?Vreti informatii clare si concrete?Ia sa vedem cam cata experienta o sa capeti dupa ce faci bullshit dupa bullshit si o sa pui masina pe butuci.Tu esti inca in faza in care crezi ca masina ta e indestructibila si dai cu ea prin toti coclaurii...Poftim info.Treceti ca berbecii prin albii de rau cu 80 la ora...daca tot nu stii ce e pe fund.Dati tare cu ea ca tine.O sa afli ca nu tine.O sa te convingi ca 90% di  offtopicuri te duc spre adevar,daca stii sa le citesti.Daca stii sa te incluzi in grup/gasca/comunitate ca nu sta nimeni aici special pentru tine.Daca vrei un forum de seriosi cu batu n cur...ia ti logan.O sa se sperie noii utilizatori?Ma fas....hai la revedere.Sper sa ti faca spume forumu....pe par.

« Reply #53 on: February 19, 2014, 23:00:36 PM »
Alea de Outback sunt cu ET 48, fix ca astea de Forester, deci nu ar fi probleme.
Kumho alea nici in Cta nu cred sa le gasesc, o sa le iau de pe net, cum am facut si la Fiesta cu niste CPC5 primavara trecuta.
Eu abia am inceput sa bag bani in masina si sigur nu scap cu doar 1000 euro (mai trebe amortizoare, distributie, jante, pneuri vara), dar daca trebe ... trebe

De Kumho alea am citit de bine in teste facute de diverse reviste auto, iar ca pret sunt f bine fata de celelalte variante

rzw75

• *
  • 1669
  • ex
Răspuns: Răspuns:
« Reply #54 on: February 20, 2014, 00:21:09 AM »
Razvan: poti sa imi spui te rog ce probleme as putea avea ca urmare a folosirii unei anvelope de 225?

1. 225/55/17 nu intra pe ET53 decat cu distantier altfel atinge in amortizorul spate, 215/55/17 intra perfect.

2. e mai grea anvelopa / soliciti mai mult toate componentele de amortizare

3. diametrul rotii e mai mare ---> pleci mai greu de pe loc...strici ambreiajul si cred ca si alte chestii pe la transmisie

cam astea sunt problemele cred eu...dar poate gresesc... cert e ca toti pe subaruforester.org recomanda un diametru total cat mai mic al rotii pentru FXT...
ex Forester 2,5 XT
ex Outback 2,5
ex Impreza 2,5 WRX

2xGhe

• *
  • 1806
  • Pentru fani, nu pentru bani!!!
« Reply #55 on: February 20, 2014, 00:42:04 AM »
 ::)
Pentru FAAAAANi nu pentru bani!

BOXER

• *
  • 2352
  • +
Răspuns: Răspuns:
« Reply #56 on: February 20, 2014, 06:17:25 AM »
Wrangler: poti sa intrii putin in detalii despre "alta masina" si "normal" apropos de o diferenta de 8mm la diametrul rotii?

Folosirea unor jante cu alte specificatii modifica patrulaterul descris de amprentele rotilor.
In linie dreapta nu ar fi probleme dar in curbe vei avea un alt comportament si alte solicitari in suspensii, articulatii si directie.
Cea mai ieftina solutie sigura o reprezinta folosirea jantelor de 16", cu anvelopele recomandate (215/60/16).
Diametrul mai mare al anvelopei poate afecta transmisia. La masinile de teren, special gandite pentru a rula timp indelugat prin noroi, nu sunt probleme cu planetarele, diferentialele sau cu alte organe. atunci cand folosim anvelope mari.
Masinile de strada, cum este si Foresterul, sunt mai pretentioase si nu trebuie chinuite.

Colegul "celalalt" este baiat de treaba, da sfaturi bune, chiar daca pare acid cateodata. Eu am facut cateva economii importante legate de intretinerea masinilor, mergand pe recomandarile sale.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

Răspuns: Re: Jante Forester SG
« Reply #57 on: February 20, 2014, 16:34:47 PM »

La partea de handling se simte o mica diferenta, viteza pe gps corespunde acum cu cea de pe bord, in curbe se comporta mult mai bine, diferenta la demaraj eu nu simt dar nici nu am fost curios sa cronometrez.

Sent from my GT-I9505

« Reply #58 on: March 20, 2014, 09:27:07 AM »
Dupa o vreme de umblat pe coclauri / autostrada / oras pot sa spun ca nu simt nici o diferenta la demaraj (da poate-s io mai nesimtit) pe coclauri este o mica diferenta care se simte in directie dar nu e deranjant, cea mai mare diferenta se simte la manevrele prin parcari unde directia e simtitor mai grea.

Pe asfalt masina se comporta mult mai bine, nu mai am senzatia ca pluteste pe apa la viteza mare, da un sentiment de parca ar merge pe sine ca trenu, directia e mult mai buna la viteze mari.

Pe serpentine viteza de iesire din curbe e mult mai mare, rotile pierd aderenta mult mai greu, cand aluneca masina e mult mai previzibila si lineara, totusi anvelopele de 225/55 sunt cu balonaj prea mare si intra destul de mult sub roata in viraje fortate ceea ce creeaza niste senzatii destul de neplacute (probabil nici barile de torsiune stoc nu ajuta).

Totusi, nu as renunta la comfortul gumelor de 55 pentru un raspuns mai bun in viraje stranse.

Overall, foarte multumit de noile roti, voi reveni cu ulterioare probleme/defecte pe cand sau daca apar.

Cheers!

andrei80

• 1161
  • 7500rpm, no boost... No more. XT ftw!
« Reply #59 on: March 14, 2015, 10:07:08 AM »
Trebuie sa-mi iau jante+cauciucuri de vara, pe astea de iarna le las asa cum am luat masina(205/70/15 cu GoodYear Wrangler AT/ST M+S). In consecinta, voi lua niste jante cat mai apropiate de specificatiile stock(ET-ul e mai greu de potrivit...) pe 16. Problema e cu anvelopele...exista varianta stock 215/60 dar cred ca merg si 225/60, care vor reduce putin si diferenta vitezometru/GPS si in plus...pentru ca mai late. Probabil ca ET-ul jantelor va fi mai mic decat stock(am gasit intr 38 si 45). Suspensia e stock. E posibil sa-mi frece pe undeva? Sau, mai bine, sa vad cu ochii mei :)
Ex Forester XS 2.0 2006 MT
Ex Forester XT 2007 MT
Forester XT 2003 AT