Am fost, am vazut Levorgu' ( masina e chiar faina dar nu ce-mi trebuie mie - cel putin nu in acest moment).
S-au verificat cablurile si instalatia electrica - totul ok.
Ce sa fie - ce sa fie ?
Sa nu cumva sa fie bulit computerul de bord al masinii !
Ca asta mai da mesaje aiurea ...
Cu mare bunavointa si promisiuni ca daca-i intr-adevar computerul belit voi primi o mana de ajutor in identificarea unei solutii care sa nu-mi dea ameteli dpdv financiar ... mi s-a montat un alt computer de bord sa o plimb vre-o doua saptamani si sa facem teste !
Acu' dupa ce am ajuns acasa, am doua vesti - una buna si un proasta !
- Aia buna e ca nu-i de la computerul de bord ! Si cu cel ou tot asa face !
- Aia proasta e ca .... tot asa face !
Am vorbit si cu Sese si ulterior m-a sunat si Calin ( multumesc pentru implicare - la modul sincer, mai rar asa interes pentru un client) - sa duc masina din nou la Brasov, sa o las cel putin o zi si o sa-i dea de cap !
Intre timp, iaca ce am gasit pe aici, pe forum :
http://www.subarufanclub.ro/forum/index.php?topic=2331.msg65501#msg65501Colegul @subarucrv a avut EXACT aceleasi simptome !
Si ia uitati ce spune el:
am identificat problema . Furtunul care iese din intercooler si intra in admisie este spart cam 2 cm .
Ar fi foarte bine sa fie asa. Eu am transmis ca vreau si inlocuirea tuturor cauciucurilor din compartimentul motor ( furtune, coturi, etc) tocmai pentru ca ma gandeam ca acest materiale - cauciucul mai exact - are prostul obicei de a imbatrani !
Ovidiu insa a spus ca le-a verificat si sunt ok ! La fel si cu suportii motorului - i-am spus ca as vrea sa-i schimb si pe aia ...
Asta n-am sa inteleg - de ce, atunci cand clientul, cu banu' in mana spune "vreau sa schimb aia si ailalta" tu-i spui ca nu le-ai schimbat deoarece nu este cazul.
Spune-i "dom-le, te costa atat, parerea mea este ca nu trebuie schimbat acum / mai "duce" xxxx km / etc !"
Eu inteleg grija fata de client si de finantele acestuia.
Dar daca omul e dispus sa-si asume o cheltuiala - care poate dpdv tehnic tie ti se pare inutila - lasa-l sa o faca ! Explica-i ce si cum, dar lasa-l sa o faca !
Poate linistea lui costa mai mult decat piesele pe care s-a gandit sa le schimbe !
Oricum, pentru linistea mea, pana ajung din nou la Brasov, am sa-i rog pe prietenii de la Trakia sa-mi comande si sa-mi inlocuiasca toate furtunele de la motor !
Poate nu o fi de acolo problema, dar daca .....
Oricum, toate caucioacele alea au aproape 7 ani ! Si au fost supuse la temperaturi ridicate, la variatii mari de temperatura, etc - deci in mod cert cumva-cumva s-au resimtit si ele !
Si daca le schimb si tot asa face - macar am mai eliminat o posibilitate !