Nu pe RCA ul skodei?Ca stiu ca se ia la rand....
Nu, pe RCA-ul Citroenului - recte tanti blonda.
Eu eram oprit, Skoda idem, Citroenul a avut nevoie de "sprijin" pentru oprire !
La politie nu s-a pus nicio secunda problema ca ar putea sa aiba skodarul vre-o vina.
In alta ordine de idei, pare-se ca livrarea elementelor de caroserie dureaza ceva ( primele oferte pentru bara spate erau cu termen de livrare de 2 saptamani).
Nu ma derankeaza neaparat sa circul cu bara crapata, dar s-a desprins/slabit ceva pe-acolo si-mi atinge toba. Nu va zic ce barait imi zgaltaie creierii la accelerare !!!
Vineri intru ce machineta in service pentru schimbat asa:
- Bucsi brat ( au decedat si clocane la fiecare denivelare / accelerare / frana);
- Curea accesorii - se schimba la 160.000 km si eu am omis la revizie ( bine, nici feciorii din service nu s-au ingramadit sa-mi spuna);
- ambreiaj ( nu a decedat inca, dar incepe sa de semne - vibratii la oprirea motorului, intrat mai greu in viteza daca ambreiajul nu-i in podea);
Cu ocazia asta, ii pun pe baieti sa vada ce zmeu atinge si zdrangane pe toba si sa rezolve temporar problema ( pana vine momentul intrarii la tinichigerie/vopsiorie).
Apropo - stie cineva daca, in cazul cutiei de viteze ce echipeaza Foresterul diesel ( nu stiu daca si ce diferente sunt intre modele) se fac ceva reglaje la cablurile de actionare ?
Mi se mai intampla din cand in cand sa nu pot retrograda din tr. V in IV ( din III in IV sau VI in IV nu am avut nicodata probleme). Din V in IV da, dar problema apare aleatoriu, cu singura constanta ca apare doar atunci cand motorul si cutia sunt calde ( recte la drumuri lungi). Si parca mult mai des apare vara.
Efectiv simt o rezistenta la intrare in tr. IV de parca as da cu mana intr-un perete - daca fac dublu ambreiaj, sau dau III / VI apoi IV ( cu ambreiajul calcat) intra fara probleme.
Dupa ce face o faza de-asta, ma "iarta" o buna bucata.
Ma gandeam ca daca tot schimba anbreiajul si e cu matele scoase, sa-i pun sa se uite si pe-acolo, dar nu stiu daca au mai facut asa ceva !
De-aia intreb !