In ultimele doua saptamani am reusit sa parcurg cam 3000km prin tara noastra draga ce sufera de o lipsa acuta a infrastructurii. Patanie mare in judetul CJ dupa prima seara a festivalului Untold, ma gasesc sa le fac cunostinta rotilor de pe partea dreapta cu un mega crater camuflat pe interiorul virajului abordat cu sportivitate. Rezultat imediat cauciuc dreapta fata taiat. Injurand si bolborisind ma apuc de schimbat roata, pierd capacelul central al jantei dar ma bucur ca am pana doar pe fata
. Dupa schimbarea rotii observ o mica tragere spre dreapta dar o pun pe seama rezervei ce nu are acelasi profil.
Ajung in Bucuresti dupa 9 ore petrecute in masina pe drumul Cluj Napoca - Bucuresti
, achizitonez 4 cauciucuri noi, indrept jantele ce au avut de suferit si cer o verificare a geometriei. Craterul a mai facut ceva victime, bieleta de directie si capul de bara indoite
. Ma pun pe injurat. Schimb cele doua piese cu ce am gasit pe stoc in RO, refac geometria si ma pregatesc de weekend prelungit la mare.
Pe A2 observ ca trebuie sa tin volanul cam 5 grade spre stanga pt a nu schimba benzile, super geometrie! Ma pun din nou pe injurat. La intoarcere am fost de doua ori la geometrie la acelasi atelier, au incercat de mai multe ori, au mai indreptat cateceva dar nu mai este la fel ca inainte de crima. Parca tot trage un pic dreapta pe drumurile drepte. Acum nu mai injur, incepe sa ma apuce plansul.
Consumul a fost unul decent, in jur de 10-10.5L/100km, viteze mult peste viteza legala, depasiri pe dealurile din CJ cu pedala la fund, nervi multi, timp pierdut dupa tir-uri si dupa marile lucrari de infrastructura. Banii cheltuiti pe 4 cauciucuri noi Fulda Sport Control 2, indreptarea a doua jante, echilibrari, piese, manopera si geometrie sunt cat jumate din cei cheltuiti in concediu, aproape 2100 lei.
Inainte de plecarea in concediu am efectuat revizia cu filtre Mann si Ulei Motul X-cess 5W40. Recomand cu tarie filtrele pentru habitaclu de la Mann din seria FreciousPlus. Am scapat de ochi cursi, stranuturi si mirosuri ciudate. Masina are acum aprox 154500km.
Caut tara sa emigrez unde sper sa nu mai injur/plang