Era o gluma cu plaja
Cat despre calitatile mecanice atat spun: daca ii dai ce ii trebuie si cand trebuie ai sa vinzi masina ca te-ai plictisit de ea(daca se poate asa ceva ) nu din alt motiv!Nu ai sa regreti alegerea facuta!
M-am gandit ca era o gluma
In ceea ce priveste calitatile mecanice, imi doresc sa fie asa (in principiu, am auzit mai mult de bine, decat de rau, si sper sa nu fiu eu exceptia care sa confirme regula, desi...).
Pana ala poze, sa povestesc primele impresii de la mica excursie facuta pana la mare (Eforie Sud).
Nu o sa vorbesc de spre statiune (cel putin, nu aici, chair daca sunt multe de povestit despre aceasta statiune care poate mult mai multe), ci despre Subi.
Prima surpriza (placuta): in cele doua zile de mers prin Bucuresti (e drept pe trasee nu foarte aglomerate, si cativa km pe Centura), pare sa aiba un consum destul de decent (in jur de 12 la suta). A doua surpriza: desi portbagajul este destul de mic, au incaput destul de multe bagaje.
La drum lung se aseaza destul de bine, este relativ confortabila (desi - si o sa vedeti in continuare ca sunt cateva "desi"-uri - nu am reusit sa-mi gasesc acea pozitie optima in care sa nu ma doara catusi de putin spatele - sunt curios cum va fi la drum mai lung - in August am planificata o tura ceva mai lunga - vreo 4-500 km dus). Nivelul de zgomot in habitaclu este acceptabil (desi, iarasi, este ceva mai mare decat ma asteptam). Spatiul interior este extrem de generos (chiar mai generos decat la Passat - ma refer, in mod special la spatiul pentru picioare pentru pasagerii din spate, chiar daca eu voi sta 99,85% in fata, la volan). Ma enerveaza ca nu are cotiera (nu sunt genul care sa conduca manelistic, "intr-o rana", dar, la drum lung, cotiera este un element de comfort foarte util.
Consumul mediu, atat la dus, cat si la intors a fost de 10,2 l la 100 km, iar pe autostrada a consumat 10,4 la suta, la o viteza de cca 137 km/h cu pilot automat (3 adulti si un copil, plus bagajele aferente).
Si acum revenim la "desi..."-ul meu initial. In Eforie, dupa ce am trecut peste un limitator de viteza (nu foarte voiniceste) a inceput sa se auda pe fata un zgomot, ca un fel de scartait (nu scartaitul de roata de carucior de butelii sau de placute de frana) sau ceva asemenator, care, dupa cateva sute de metri (si odata cu marirea vitezei) a disparut. Acelasi zgomot s-a mai facut remarcat odata sau de doua ori ieri, insa numai la vitezxe mici (undeva in jur de 10-15 km/h). In plus am remarcat ca agregatul de clima (compresorul) este destul de zgomotos ("rontaie"), ins anu-mi dau seama daca este un zgomot normal sau trebuie sa ma astept la vreo surpriza din partea lui.
In rest, nu am remarcat alte probleme (in orice caz, intr-o saptamana, doua, sper sa am timp sa ajung la un prieten care are un service si sa luam masina la puricat - schimburi de ulei, filtre, etc si sa o "caut" un pic si pe dedesubt.
Din pacate, in ziua pe care o programasem pentru sedinta foto (adica ieri) a plouat "in draci", asa ca nu am reusit sa fac decat niste poze cu telefonul, dupa ce am facut un pic de "off-road" pe la Faclia, unde am nimerit dupa o rupere de nori care a inundat toate gospodariile de pe partea dreapta a drumului si a umplut drumul de aluviuni (pe alocuri, soseaua era acoperita cu peste 5 cm de noroi).