P0420 e aceeasi eroare la mai toate marcile, insa cauze sunt multiple
List of possibilities:
Fuel quality (low quality fuel) - eram pe Petrom 99 de cateva sute bune de km, nu cred ca asta e cauza. Acum am trecut pe OMV100, preventiv, diferenta de 10 lei pentru un plin (care ma tine 1-2 sapt) nu e importanta
Fuel quantity (filter or pump issue) - rezervorul era ceva peste sfert si rulam constant, nu se plimba benzina prin rezervor. Pumpa e inlocuita si ea acum vreo 40k km
ignition issues (plugs, wires, coils injector flow) - bujiile sunt noi (sa zic 1000km), bobinele de la mama lor, cu care a venit masina
temperature control (too high or too low) - asta nusht ezac ce vrea sa fie
vacuum leaks - aici Dzeu cu mila, posibil, desi dupa ECU reset merge iar normal
exhaust leaks (not only an annoying noise, but it effects proper value reporting to the ECM by the AF and O2 sensors) - doar ce'am inlocuit uppipe'ul si cele 4 garnituri (2 uppipe, 2 downpipe), deci cam exclus
poor amperage conductivity (i.e. battery or cabling) - pe diagnoza avea 13.4-13.6V
intake leaks - admisia in turbina e ciupita, dar as zice ca totusi etanseaza pe turbina
Sensor issues can be:
MAF (Mass Air Flow Meter) - curatat in urma cu 4-500km
MAP (Manifold Absolute Pressure) - nusht, nu ma bag
ECT (Engine Coolant Temperature) - totul ok
AF (Air/Fuel ratio a.k.a. Front O2) - explicat mai jos
O2 (This is the actual O2 behind the CAT that lets the computer know how the CAT is functioning) - explicat mai jos
Pentru a diagnostica un catalizator defect, se urmaresc valorile date de snezorii AF si O2. Primul e normal sa varieze sinusoidal, al doilea trebuie sa mentina o valoare ce variaza f putin la regim constant (motor la temperatura optima de functionare, turat la 2-2.5krpm)
In senzorul AF as cam avea incredere, e inlocuit acum vreo 40k km, teoretic inca mai are viata in el.
Senzorul de O2 e cel original, probabil il voi inlocui oricum pe viitor
Inainte de a da reset am urmarit cu Tactrix/ Romraider cele 2 valori AF/ O2 si pareau sa indice un catalizator ce lucreaza normal, voi retesta zilele astea, dupa ce mai fac cativa km de la ECU reset
Deocamdata pe partea de frane am luat placute fata/spate Ferodo DS, inca nu sunt hotarat cand sa iau si discurile, oricum masina va ramane pe urban