Nici urma de umezeala pe mocheta. Azi sunetul a reaparut dupa o tura prin oras. Am vrut sa elimin orice e alimentat cu curent si am deconectat bateria, sunetul era prezent. Avand consola si partea inferioara a bordului demontat, sunetul pare sa vina cumva dinspre compartimentul motor, mi'a fost imposibil sa localizez sursa.
Intre timp interiorul a fost demontat partial pentru a rezolva cablul topit acum deja cred ca vreo 3 ani, ce duce la bricheta din cotiera. Am inlocuit doar bucata afectata si am de gand sa pun siguranta de 10A in loc de 15A, ca oricum ar trebui sa fie mai mult decat de ajuns pentru alimentarea camerei de bord, alta utilitate nu va avea acea priza (iar cea din portbagaj nu va ma servi pentru compresorul de roti, am evoluat cu unul pe acumulator)
Daca tot aveam material stand degeaba tot de ani buni, am mai pus ceva izolatie fonica pe podea.
Am demontat si fata de usa sofer, ca boxa avea un papuc deconectat de cand o adusesem acasa.
Ca tot era in zona, am demontat frana de mana (tratasem baza acum vreo 2 ani cu rust converter, fara rost, pare'se). Acum am curatat rugina manual si prin electroliza, am dat cu spray cu zinc, sper sa fie totul ok macar 3-4 ani.
Pentru ca nu am avut mult succes in trecut cand am incercat sa curat centurile, materialul celor fata a fost inlocuit (de cei de la Centuri color custom, la Arad). Pentru cele spate nu am avut harnicia necesara sa le demontez, deocamdata nu ma deranjeaza diferenta de culoare.
Am luat si un snur printat 3D pentru buson rezervor, ca m'am trezit cu cel vechi rupt, iar OEM vine doar cu buson cu tot, inutil.
Ca sa fie treaba buna, faza scurta din farul de pe partea stanga refuza de cateva zile sa functioneze.
Ceva e totusi ciudat, aceeasi problema a fost semnalata de cei de la AK inainte de a face ITP'ul pentru a putea aduce masina acasa. Mi s'a spus ca ar fi balastul, dar si ca condens se forma in far (lucru care nu se intamplase de cand masina e la mine). Avand far complet, l'am trimis pe acela si cred ca a fost montat. Acum va trebui sa demontez bara si farul si sa caut cauza, mi s'ar parea ciudat sa pice 2 balasturi in 10 ore de functionare. Plus ca condensul e vizibil si acum in farul stang.
Macar nu ma plictisesc!
Si o poza cu doua epave ...