Proiect casa/containere
Subaru club Romania

Proiect casa/containere

UXE

  • 1741
Proiect casa/containere
« on: January 08, 2018, 10:44:21 AM »
Salutare,

Cunoaste careva vreun arhitect care ma poate ajuta cu niste sfaturi si eventual cu un proiect pentru o fundatie (cu autorizare) pe care sa amplasez niste containere de locuit?  De preferat in Bucuresti, zona de lucru in apropierea Bucurestiului.


UXE

  • 1741
Re: Proiect casa/containere
« Reply #1 on: January 09, 2018, 13:47:52 PM »
Nimeni?

andea79

  • *
  • 4037
Re: Proiect casa/containere
« Reply #2 on: January 09, 2018, 15:08:02 PM »
ii cu turbo sau aspirat ?

JAD

  • 133
  • Ex. Forester 2.5XT
Re: Proiect casa/containere
« Reply #3 on: January 09, 2018, 21:07:19 PM »
Daca e de locuit nu cred e o alegere prea buna.
Te costa cel putin la fel ca o casa de caramida sau bca iar dezavantajele sunt multe vs avantaje(condens, rugina, vantul face galagie foarte mare, izolatia termica, nu te vad bine vara chiar si cu aer conditionat )
Ca avantaje nu vad decat o structura de-a gata pe care poti incepe sa lucrezi, mai buna in lupta cu dezastrele naturale.
Cel putin la noi domeniul este relativ nou iar arhitecti specializati pe un astfel de proiect sunt greu de gasit.

Muttley

  • 5177
Re: Proiect casa/containere
« Reply #4 on: January 09, 2018, 21:52:15 PM »
O mare belea e pe partea electrica.
Dar el altceva intreaba.
WRX SW 2002

Re: Proiect casa/containere
« Reply #5 on: January 10, 2018, 00:49:28 AM »
Da . Iti dau eu containere de vapor gata pregatite pt locuit. Izolate, vopsite, cu usi si geamuri termopan. La nevoie pot si modulare si le conectezi. Daca esti interesat PM.
Ex STi 2017
M4 -2018
320xd-2011

Sebe

Re: Proiect casa/containere
« Reply #6 on: February 15, 2018, 16:26:40 PM »
Daca e de locuit nu cred e o alegere prea buna.
Te costa cel putin la fel ca o casa de caramida sau bca iar dezavantajele sunt multe vs avantaje(condens, rugina, vantul face galagie foarte mare, izolatia termica, nu te vad bine vara chiar si cu aer conditionat )
Ca avantaje nu vad decat o structura de-a gata pe care poti incepe sa lucrezi, mai buna in lupta cu dezastrele naturale.
Cel putin la noi domeniul este relativ nou iar arhitecti specializati pe un astfel de proiect sunt greu de gasit.


In Germania, Australia, America, Canada, Indonezia etc containerele maritime sunt modificate si folosite atat ca si case de locuit, cat si ca si cabane amplasate in padure (umezeala, frig). Clima difera in aceste tari, deci sunt destule exemple de "how to do .." pe youtube pt a face lucrarea corect. Umezeala, caldura, frigul, rugina, nu mai sunt o problema in ziua de azi daca lucrezi corect.

Un mare avantaj e ca dupa ce amplasezi containerele, poti sa privesti totul ca pe un proiect de weekend. Poti lucra singur si iti chemi/platesti mesteri/ajutor numai la nevoie sau pt anumite etape.

Majoritatea containerolor sunt amplasate pe piloni; in interior dupa instalatia electrica si termica, se face o structura de lemn/profile metalice, se sufla spuma poliuretanica sau se foloseste vata minerala pt izolatie, apoi totul inchis cu rigisp prins de structura. Pardoseala, exact ca la o casa normala: polistiren cu densitate f mare, sapa, finisaj.
In functie de destinatia constructiei (casa de locuit/cabana) exteriorul poate fi finisat in multe feluri, de la placari cu sipci de lemn dupa ce a fost izolat termic sau doar un strat proaspat de vopsea daca e vorba de o cabana. In functie de starea acoperisului, daca tabla e ok, poate fi vopsita in alb si ajuta extraordinar de mult vara pt ca reflecta soarele (in strainatate stiu ca este ceva vopsea alba speciala pt acoperisuri care ajuta sa nu se incalzeasca tabla aproape deloc), sau daca tabla este ruginita ici colo, se poate hidroizola cu membrana bituminoasa rezistenta la radacini si apoi facut un acoperis verde care ajuta si la izolatie.

Se economiseste f mult pana la nivelul de "casa la rosu" al unei case pe structura de beton si zidarie de caramida. Pretul care il dai pe 3-4 containere mari + asezarea pe piloni cu macara + compartimentarea ulterioara a interiorului...deci practic esti la stadiul de "la rosu", nu il poti compara cu pretul fierului care e tot mai scump, betonul si foartteee importat transportul+pomparea betonului la fata locului. Sa nu mai vorbim de caramida, hidroizolatii, pietris, caramida, adezivi, cofraje etc etc

Privit din exterior fara a pune pe foaie...da impresia ca nu merita un asemenea tip de constructie. Dar cand studiezi problema si vezi ce solutii de arhitectura moderna poti obtine cu containere maritime (care sa le faci cu beton si fier ar costa o gramada, iar manopera pt constructii deosebite/compleze este ff mare), ce ai putea obtine cu x bani...si cat te-ar costa aceeasi suprafata din beton+caramida...sigur o sa stai pe ganduri :)

As alege oricand o astfel de constructie, decat una facuta din osb si izolata cu polistiren. Iar acum daca ar fi sa o iau de la capat, probabil as alege tot aceasta varianta, insa acum cativa ani cand eram tanar ficior si nu stiam la fel de multe, am ales ca majoritatea romanilor sa-mi bag banii in beton, fier si caramida :)

Pt UXE:
Nu sunt arhitect, sunt doar pasionat :))  Am studiat recent acest tip de constructii, deci daca te mai pot ajuta cu ceva te rog sa-mi zici.
Vezi pe google si o sa gasesti o firma, nu mai stiu de unde e...parca Brasov... care te-ar putea ajuta cu tot ce tine de la autorizare, pana chiar si constructie casa din containere maritime.
Daca te decizi sa lucrezi tu, sa ai gria la structura de rezistenta a containerelor dupa ce scoti/tai.. si cati stalpi adaugi dupa unirea mai multor containere si recompartimentare.   

Proiect casa/containere
« Reply #7 on: February 15, 2018, 18:21:57 PM »
...
In Germania, Australia, America, Canada, Indonezia etc containerele maritime sunt modificate si folosite atat ca si case de locuit, cat si ca si cabane amplasate in padure (umezeala, frig).
.............................................................................................

In Canada cel putin lucrurile nu sant asa de simple.  Daca vrei o  casa,  ea trebuie sa respecte anumite norme impuse de  legile federale,  statale sau municipale.  De ex.  o casa trebuie sa aibe obligatoriu o fundatie de adancime  X metri,  lungime minima/maxima Y metri, casa trebuie sa aiba minim / maxim   X/Y  metri,  inaltima casei trebuie sa fie de min. X metri  si max.  Y  metri.  Majoritatea  municipalitatilor   interzic din start  amplasarea de containere sau  rulote pe teritoriul lor.  Nici chiar o casuta mai mica sau cabanuta  nu poti construi  daca nu respecta normele,  si asta chiar daca este amplasata in fundul padurii sau in teritoriile din Nord  locuite doar de  eschimosi sau indieni.  De asemena,  inainte de a incepe orice constructie  esti obligat sa te racordezi la  sist.  de canalizare al municipalitatii sau daca e o zona izolata  esti obligat sa iti faci  fosa septica  omologata.  Altfel nici nu ai dreptul sa te apuci de fundatie.  Toate aceste norme si restrictii  ei zic ca sant  din motive de siguranta  si ecologice,  dar  adevarul adevarat e ca  sant impuse din motive de impozitare ptr  ca  orice casa are o valoare minima decisa de autoritatile locale si de aici  automat  rezulta si impozitul anual pe care muritorul de rand  trebuie sa il plateasca.
..................................... my 2 copeici.   :-\
.........va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum, dar la scoala sa stiti ca tot nu ma duc !

UXE

  • 1741
Re: Proiect casa/containere
« Reply #8 on: February 16, 2018, 11:48:40 AM »
In primul rand eu o sa cumpar containere de locuit deja dotate si finisate, nu din cele maritime.  Cele de locuit au rezistenta mai mica , suporta cel mult un container deasupra.. deci greutate mai mica.

Am vorbit la primaria comunei si mi-au zis ca imi trebuie autorizare de amplasare pentru containere , deoarece vor fi racordate la utilitati.   Deci imi va trebui un proiect care sa contina placa de beton + amplasarea containerelor "pe fundatie" .

« Last Edit: February 16, 2018, 11:50:10 AM by UXE »

Re: Proiect casa/containere
« Reply #9 on: February 16, 2018, 13:06:18 PM »
Primaria ti-a spus ca iti trebuie autorizatie pentru ca vor sa iti impoziteze constructia in regim de locuinta.
Utilitati poti avea pe un teren si fara constructie (nu stiu de gaz).

Cel mai simplu este sa le amplasezi pe niste cuzineti de beton armat (40x40cm adancime 80cm), pe care sa faci un schelet de lemn. In felul asta intri in regim de constructie provizorie si nu iti trebuie nimic.

Placa de beton spulbera tot conceptul de locuinta modulara din containere.
« Last Edit: February 16, 2018, 15:15:35 PM by Pfaizzzer »
Track: 2003 Impreza STI JDM
Off-Road&Daily: 2009 Forester 2.0 NA
Ex: 2001Impreza WRX wagon

Sese

  • 484
Re: Proiect casa/containere
« Reply #10 on: February 16, 2018, 13:23:38 PM »
Nu construiesti si nu amplasezi nimic fara autorizatie.

Legea 50/1991:

(2) Se pot executa fără autorizaţie de construire şi lucrări pentru amplasarea de tonete şi pupitre acoperite sau
închise, destinate difuzării şi comercializării presei, cărţilor şi florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundaţii şi
platforme, în suprafaţă de maxim 5 mp, care nu cauzează congestionarea sau blocarea traficului pietonal pe trotuar,
fără racorduri şi/sau branşamente la utilităţi urbane, cu excepţia energiei electrice, precum şi lucrări de
reparaţii/reabilitări/retehnologizări, inclusiv modificarea, înlocuirea sau adăugarea de echipamente reţelelor de
comunicaţii electronice, în cazul în care pentru acestea nu sunt necesare şi lucrări asupra infrastructurilor fizice de
susţinere, efectuate de beneficiarii regimului de autorizare generală din domeniul comunicaţiilor electronice şi/sau de
operatorii de reţea.
(la data 27-dec-2016 Art. 11, alin. (2) din capitolul I modificat de Art. VII, punctul 22. din Ordonanta urgenta 100/2016 )
(21) La construcţiile cu caracter special având destinaţia de unităţi sanitare care sunt monumente istorice, amplasate
în zone de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, se pot executa fără
autorizaţie de construire lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor de
finisaje interioare şi exterioare, reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma,
dimensiunile golurilor şi tâmplăriei, reparaţii la acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma
acestora şi materialele din care sunt executate, reparaţii şi înlocuiri la pardoseli şi la instalaţiile interioare.
(22) În cazul monumentelor istorice, se pot executa lucrările prevăzute la alin. (21) doar în baza şi cu respectarea
obligaţiei privind folosinţa monumentului istoric, întocmită şi eliberată potrivit legii. Obligaţia se va elibera în termen de
30 de zile de la solicitare, nerespectarea termenului creând posibilitatea executării lucrărilor în absenţa obligaţiei.
(23) Ministerul Culturii va fi notificat înaintea începerii lucrărilor prevăzute la alin. (21) şi va putea verifica conformitatea
acestora cu prevederile legii.
(la data 18-iul-2016 Art. 11, alin. (2) din capitolul I completat de Art. 1, punctul 9. din Legea 148/2016 )
(24) Lucrările pentru amplasarea de tonete pupitre acoperite sau închise, prevăzute la alin. (2), vor fi realizate în
Legea 50/1991 - forma sintetica pentru data 2017-01-09
pag. 11 1/9/2017 : office.oar@rdslink.ro
conformitate cu hotărârea consiliului local privind Regulamentul pentru organizarea comerţului stradal şi condiţiile în
care această activitate este permisă fără o autorizaţie de construcţie, în baza documentaţiilor de urbanism aprobate.
(25) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări geofizice de cercetare şi prospecţiune a
potenţialului petroligen, cu respectarea legislaţiei privind protecţia mediului: prospecţiuni seismice, vibrare controlată,
prospecţiuni gravimetrice, prospecţiuni magnetometrice, prospecţiuni geoelectrice, prospecţiuni radiometrice,
teledetecţie, în condiţiile în care acestea nu presupun foraje sau lucrări de natura lucrărilor de construcţii.
(26) Prin excepţie de la prevederile art. 3 alin. (1) lit. b), se pot executa fără autorizaţie de construire lucrări de
reparaţii la finisaje interioare şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează materialul, forma,
dimensiunile golurilor şi tâmplăriei, precum şi reparaţii şi înlocuiri la pardoseli şi la instalaţiile interioare, care se execută la
construcţiile amplasate în zone de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, dacă
acestea nu reprezintă construcţii cu valoare arhitecturală sau istorică, stabilite prin documentaţii de urbanism aprobate.


Deci nu sapi, nu torni beton, nu indepartezi strat vegetal, nu faci nimic fara autorizatie de construire emisa in baza unui proiect depus in primaria respectiva.

Si eu m-am lovit de problema asta.

Re: Proiect casa/containere
« Reply #11 on: February 16, 2018, 15:19:05 PM »
Ai dreptate, dar daca scopul acelor containere este personal, romaneste, se pot ingropa acei cuzineti in pamant si nimeni nu ii va spune nimic.
Track: 2003 Impreza STI JDM
Off-Road&Daily: 2009 Forester 2.0 NA
Ex: 2001Impreza WRX wagon

UXE

  • 1741
Re: Proiect casa/containere
« Reply #12 on: February 16, 2018, 15:30:51 PM »
Eu vreau sa fac totul legal. Iar containerele le vreau ridicate de la pamant , ca sa treaca aerul pe sub ele. Nu le vreau la nivelul solului.


Multumesc Sese.

Re: Proiect casa/containere
« Reply #13 on: February 17, 2018, 01:32:23 AM »
eu am o retea de 5 containere ingropate in pamant , gen bunker.
am forat put de apa potabila , generator de curent, si tot ce trebuie.
Ex STi 2017
M4 -2018
320xd-2011

Muttley

  • 5177
Re: Proiect casa/containere
« Reply #14 on: February 17, 2018, 01:33:12 AM »
In caz de atac nuclear te coci ca la microunde :D
WRX SW 2002

Sese

  • 484
Re: Proiect casa/containere
« Reply #15 on: February 17, 2018, 12:33:35 PM »
In caz de atac nuclear te coci ca la microunde :D

Lovely!!!

Re: Proiect casa/containere
« Reply #16 on: February 18, 2018, 12:19:32 PM »
In caz de atac nuclear te coci ca la microunde :D
Si tencuiala de barita oare ce pazeste?
Ex STi 2017
M4 -2018
320xd-2011

UXE

  • 1741
Re: Proiect casa/containere
« Reply #17 on: March 23, 2018, 13:56:45 PM »
Dupa mai bine de o luna in care am tinut legatura cu un arhitect ( o ea ) si care m-a aburit de la inceput pana cand m-au apucat dracii si i-am dat cu flit ca nu a fost in stare sa imi dea o oferta si n-avea nici macar bunul simt sa ma sune inapoi,  astazi am reusit ( dupa numai 2 zile  :-* )  sa am o oferta de la un arhitect cooperant si comuncativ.



Asadar, pentru o suprafata de 63 de metri patrati am o oferta de 1008 EUR fara tva care cuprinde:




1. Elaborare proiect ARHITECTURA faza CONCEPT / STUDIU DE TEMA – intocmirea documentatiei pentru
eliberarea Certificatului de Urbanism si elaborare tema de proiectare in baza Certificatului;

2. Elaborare proiect ARHITECTURA + REZISTENTA+ INSTALATII (sanitare, termice si electrice) faza DTAC
(documentatie tehnica pentru autorizatia de construire) – elaborare documentatie tehnica in vederea obtinerii
Autorizatie de Construire;

3. Elaborare proiect ARHITECTURA + REZISTENTA+ INSTALATII (sanitare, termice si electrice) faza
PTH+DDE (proiect tehnic + detalii de executie) – elaborare documentatie tehnica si detalii de executie.


Cum vi se pare pretul?

NOTA

Pretul ofertei nu cuprinde:

- plata planurilor de cadastru pentru terenul de constructie (sc.1/2000, sc.1/500 si sc1/200 cu retele edilitare),
vizate de Oficiul de Cadastru din cadrul P.M.B;
- plata studiilor de teren topografice si geotehnice (documentatii ce se elaboreaza de catre specialisti
autorizati);
- plata proiectelor PUD / PUZ
- plata verificatorilor de specialitate atestati de catre MLPAT, pe planurile de baza, precum si plata onorariilor
acestora, plati care in conformitate cu prevederile legale este în sarcina Beneficiarului;
- plata pentru depunere dosare la avizari si depunere dosare pentru autorizare
- plata taxelor de urgenta pentru obtinerea avizelor, acordurilor;
- plata pentru alte proiecte de specialitate, daca este cazul (studio topografic, studfiu geotehnic, sistematizari
verticale, sistematizari drumuri, calcul de insorire, calcul coeficient G)
- taxa timbre arhitectura
- taxa impozit stabilit prin calculul codului fiscal pe zona unde se construieste conform devizului realizat pe
zona fiscal respective

Re: Proiect casa/containere
« Reply #18 on: January 04, 2020, 15:43:20 PM »
La multi ani in acest nou an! Vad ca aceste conversatii sunt cam demult...Totusi, trecand timpul, poate unii dintre voi aveti mai multa experienta cu aceste containere maritime. Si eu ma gandesc sa achizitionez 2 mari pentru o casa de vacanta. Am temeri, mai ales cu postamentul, pe care le voi aseza, caci terenul este in panta. Imi poate recomanda cineva un arhitect sau firma care se ocupa cu asa ceva?

Vasea

Re: Proiect casa/containere
« Reply #19 on: January 10, 2020, 16:23:53 PM »
Off-topic, pentru casa pe roti nu-ti trebuie autorizatie !

https://www.caseperoti.com/

https://www.rotresort.ro/

On-topic:

https://www.agbusiness.ro/case-modulare-la-cheie/

https://containere365.ro/

https://blockbox.ro/

Legat de constructii, gasesti multe info, sper utile aici - http://daimyo.ro/index.php?topic=151.0

Bafta !
Iubesc masinile japoneze !
Verifica seria VIN a masinii pe care doresti sa o cumperi prin CARVERTICAL:


 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae