@older
Am avocat, am facut demersurile necesare, dar dupa cerere catre politie, si procurorul de caz, m-am ales cu raspunsul ca nu voi primi drept de conducere decat atunci cand va fi finalizat cazul. ATENTIE - politiei trebuie sa te adresezi cu cererea pentru primirea permisului inapoi pana la solutionare. Politia ti-l da, daca ti-l da, iar procurorul doar prelungeste daca considera ca este in regula.
Treaba din cate am inteles este cam asa: - politia ancheteaza cazul sub observatia procurorului. Eu maine dimineata sunt la IPJ Ilfov sa dau declaratia, dupa care se da verdictul si se inainteaza procurorului, care decide daca este corect sau nu.
A durat din 6 august pana acuma, adica 3 luni...acuma nu stiu cat ar mai fi durat daca nu ii bombardam cu cereri peste cereri si am obtinut numarul de telefon al politistului care se ocupa de caz.
@malakay
Dupa ce anul trecut m-a oprit ARR care pana la urma cu asta se ocupa, greutati, si mi-a spus ca-i ok, dupa ce am intrebat politisti si instructori de scoala de soferi si mi s-a confirmat ca pot conduce fara nici o grija, iti dai seama ca nu ma simteam cu musca pe caciula absolut deloc. PRactic in mintea mea nu greseam cu nimic, deci nu aveam de ce sa zic ca am cursul, mai ales ca nu stiam ca trebuie sa-l am, sau ca exista.
Uite aici extrasul ascuns bine ce-i drept, din legea 203/2012.
Articolul 241
......
(3) Persoanele care posedă permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevăzute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, în cazul în care ansamblul depășește 3.500 kg, numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de formare în cadrul unei unități autorizate de pregătire a conducătorilor de vehicule. 11. La articolul 41, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:(3) Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulației bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. 12.
Link catre lege:
http://www.legex.ro/Legea-203-2012-123488.aspx