Am fost cu masina la Radacini ( Marasesti ) si am intrebat acolo si mi-au ofertat ansamblul complet de trapa ( aprox. 2500 Euro + TVA ) , am fost nevoit sa refuz .
De recuperat de pe alte masini nu am incercat ... avand in vedere ca problema exista ( din ce am gasit pe net ) chiar si la modelele mai noi , deci riscam ca in cazul in care luam din dezmembrari , sa cedeze ceea ce insemna sa dau jos din nou toate jucariile ( si e ceva de munca pe acolo ) .
De altfel asta a fost si motivul pentru care am incercat o abordare proprie pentru problema , in speranta ca v-a tine mai mult decat tin elementele originale ( pana acum eu zic ca am facut alegerea corecta ) , astept insa sa se mai incalzeasca pentru a testa daca a trecut si de iarna ( temperaturi joase pentru adeziv ) ... cu vara s-a dovedit a nu fi probleme . Nu as vrea sa fac probe acum ... si sa risc sa raman cu trapa blocata pe temperaturile de afara si cu posibilitatile de ploaie ( nu am garaj ) .
Poate daca prind o fereastra de timp frumos in care sa ma pot ocupa de probleme , daca apar , o sa incerc ... si o sa va anunt .
PS : * Am incercat si varianta de a fabrica cu cineva pe un strung fin o varianta dintr-un material mai rezistent , insa piesa necesara era prea mica pentru posibilitatile prelucrarii pe aparatele pe care le-am gasit .
** Elementul in sine , ca si piesa , cred ca se livreaza cu cablurile care vin de la motorul si actioneaza trapa .