Va salut din nou ! Asa cum am promis revin cu impresii despre masina .Atentie ,sunt strict parerile mele de utilizator nu detin adevarul absolut !
Deci ,masina are in jur de 8 000 km si consumul mediu este de 12 l/100 km .Suntem multumiti de consum ,masina merge 90% in oras si sporadic afara.Ca o paranteza ,extra-urban am scos si 8.3 dar condus cuminte . Apropo de motricitate/dinamica ..asa cum ma asteptam de altfel ..multumiti cu M mare ..asta in ciuda faptului ca avem anvelope stock all season care,cred ca nu sunt cine stie ce ..Paranteza ..in decembrie ,fix luni 1 dec 2014..ma intorceam de la munte..daca va amintiti ningea cam in toata tara ..eu veneam de pe Valea Prahovei ..ningea cu draci ..soseaua alunecoasa..aglomeratie mare pe DN si autostrada..zeci de tampiti (stiu,nu-I frumos dar adevarat ) ..a mers XV-ul impecabil ..nici o emotie .A vazut si Transalpina +Transfagarasanul …deliciu pentru mine..chiar daca,de cateva ori s-au aprins niste “chestii galbene “in bord.Climatizare/dezaburire pare okay pana acum..ce-I drept nici n-am prins mare viscol sau -20 grade Celsius.
Viteza maxima atinsa in jur de 190 km/h in afara tarii ..sa zic ca ma simteam mai confortabil la 160-170 km/h .La viteze mari nu face multa galagie..ma refer la retrovizoare,zgomot motor etc ..In schimb ,la off road si aici ma refer (pt cei ce cunosc traseul ) strict Cârțișoara- Albota drum de pamant denivelat (?) suspensia spate lucra mai zgomotos .
Ce am remarcat ,la viraje stranse luate mai in forta ,ma deranjeaza (nu mult) pozitia montantului A ..acum sa zic ca tine si de inaltime sofer/pozitia scaunului ..eu am 1.81 si reglez scaunul in pozitia cea mai joasa.
Stergatoarele sunt pozitionate ok pentru ninsoare adica nu tind sa inghete pe parbriz . Habitatea este buna dar as fi preferat o cotiera mai lunga sau culisanta,in spate se sta ok.
Portbagaj mititel,atentie la bagaje ,vorba aia : pentru concediu injumatateste hainele si ia dublu bani !
O problema reala este pozitia camerei de mers inapoi ..repet,merg in oras si de aici rezulta necesitatea uzitarii ei ..datorita pozitionarii ei ,cand ploua se prelinge apa si vezi totul in ceata..cand ninge,la fel..se prelinge si,mai rau,ingheata . Daca cineva are intrebari,raspund cu placere .
PS foarte important ! Daca am da timpul inapoi ..si o spun cu toata inima..tot XV ar fi alegerea !