Drumul de vara anual (traditional deja) Bucuresti - Ardeal - Bucuresti. Cu intrare pe Transfagarasan si iesire pe Transalpina. Sau viceversa. Anul asta propun sa adaugam la traseu inca o zi, pentru a putea ajunge la Castelul de la Hunedoara. Perioada propusa este 17-20 Iulie 2014.
Ziua 1: Bucuresti -
Cabana Co(g)nacul Ursului. (distanta pe asfalt: 215 km, cca. 3 ore)
Harta Prin a(ma)bilitatea lui Picea (care stie bine zona), anul trecut am lungit nitel drumul prin turbarie, inainte de intrarea pe Transfagarasan. Poate ne ghideaza si anul asta pe acolo. Zona e foarte frumoasa si macadamul se preteaza manusa la subarete. (+1 ora)
Ziua 2: Cabana "Cafeaua" Ursului - TRANSFAGARASAN - Sibiu - Hunedoara (distanta pe asfalt: 220 km, cca. 3 ore)
Harta Aici nu am momentan nici o propunere, asteptam sugestii. Sa incercam o cazare la Arsenal Park (
www.arsenalpark.ro)??
Ziua 3: Hunedoara (sau oriunde alegem cazarea) - Hateg - TRANSALPINA - Ranca (distanta pe asfalt: 125 km, cca. 3 ore)
HartaCazarea de la Ranca, la fel ca anii trecuti, la
Cabana Parang.
Ziua 4: Ranca - Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti
HartaDaca cei care merg sunt de acord cu traseul, gasim si alte atractii in zonele prin care trecem. Am cautat ca drumurile sa nu fie foarte lungi si sa ne bucuram de cateva ore bune zilnic pentru vizitat zonele.
Anul asta se pare ca va merge si un X5 cu noi. Sa-l vedem pe curbe si pe macadam.
Lista se deschide aici:
1. Foreste - 2 masini - 2 camere