Asa ar trebui sa fie cum zici tu, adica sa faca de la incaput, DAR se pare ca problema apare ulterior si la ceva zeci de mii de km. Mai sunt cateva masini pe aici pe forum care au avut aceleasi simptome si s-a rezolvat cu softul, de ce? nu stiu...
In alta ordine de idei, problema relantiului neregulat o am si eu acum. Am cam incercat ce se putea face la suprafata sa zicem, adica am curat EGR, am curatat clapeta de acceleratie, verificat furtune, verificari/resetare din soft (cu FreeSSM), schimbat motorina, si alimentat doar cu motorina premium, pe rand de la MOL, OMV, Petrom = NIMIC. Acuma astept saptamana asta sau viitoare sa fac revizia si sa ii pun pe cei de la service sa imi faca o recalibrare a injectoarelor.
Multumita lui @Aldos am citit in manualul de service, ca recalibrarea se face la fiecare 30k km. La 105k km am cerut recalibrare, mi s-a raspuns ca nu este cazul si ca se face doar cand se schimba injectoarele. Acum, ma duc pregatit, le listez pagina din manual, sa vedem ce zic.