Dragi colegi subaristi, in weekend am reusit sa imi fac ceva timp liber si sa ma gandesc un pic la un plan maret de evadare cu Subaru pe "culmile" Romaniei.
Am incercat sa creionez un traseu care sa cuprinda pe langa cele 3 obiective principale si alte locuri frumoase pe care sa le "savuram" pe parcurs.
Deci sa incepem
.
Traseul se va desfasura pe o perioada de 4 zile (de preferat JOI - VINERI - SAMBATA - DUMINICA
) , cu plecare din Bucuresti.
In continuare voi face referire doar la ce imi ofera google ca informatii.
ZIUA 1Se pleaca de dimineata (un ora 9 ar fi ok
) in forta in directia Pitesti -> Rm Valcea cu destinatia Transfagarasan
traseu 240km (4:20min) .
Aici ne dam jos si tragem aer in piept si expectoram puternic aerul de bucuresti. Putem lua o gustarica, o bericica ( fara alcoale
), facem poze , radem , glumin .. ne "simtem" bine. Dupa ce ne-am destrabalat destul si ne-am reincarcat cu energie pozitiva , o luam la vale.
Urmatoarea etapa este: Transfagarasan - Lacul Rosu
traseu 239 km (4h:20min) .
Propunerea mea este sa gasim cazare chiar la
Hotel Lacul RosuLuam cina si o bericica , doua
dupa care program de voie. Pentru a ne dezmorti putem face o plimbarica pe jos sau sa ne dam in barci
ZIUA 2Lacul Rosu - Pojorata - Poienile Izei
traseu 314km (6h:20min) .
Se va trece prin Cheile Bicazului apoi se va ajunge la barajul Izvorul Muntelui dupa care o vom lua pe coronamentul lacului Bicaz (sau Izvorul Muntelui, cel mai mare lac de acumulare din tara cu adancimea care atinge 90 de m , langa baraj .. cred).
Transraraul mult asteptat il vom "ataca" pe la Chiril. Propun aici sa facem o mica deviere de la traseu si sa urcam un pic pana la Cabana Rarau, unde ne vom putea lua o gustarica si o bericica
si eventual o mini escapada pe potecile impadurite din apropiere. Drumul nu este asfaltat, insa eu am reusit sa il parcurg fara probleme acu 3 ani cu masina dotata cu arcuri sport, deci nu e ceva de speriat pentru cei cu Impreza
Traseul va continua prin Pojorata spre Maramu' prin Pasul Prislop. Acest traseu este de vis insa drumul este cam praf, insa nu chiar de speriat. Cu mica atentie vedem si peisajul si gropile din asfalt , acolo unde sunt
. Stiu ca o portiune este deja asfaltata de anul trecut.
Ajungem la Poienile Izei. Aici inca nu am vreo idee pe unde sa ne cazam, dar asta se va stabili ulterior.
ZIUA 3Poienile Izei - Pensiunea Sureanu de la Poarta Raiului 420km (7h:46min)
De ce tocmai acolo? Pai din urmatoarele motive: suntem foarte aproape de Transalpina , ceea ce ne confera un avantaj din punct de vedere al timpului, duminica. Vrem sa ajunge pe dupa-amiaza nu pe seara, nu? Locul este de vis, un refugiu inainte de asalt. Am zis sa facem si un pic de soft-offroad (40 de km), sa avem de toate
. Este un loc aparte in care mi-am dorit si imi doresc sa ajung acolo, iar pensiunea este una exceptionala (conform review-urilor).
ZIUA 4Ne intoarcem pe unde am venit si urcam pe Transalpina. De aici, restul se deduce.
Cam asta ar fi planul. Rugamintea mea calduroasa este sa stabilim o lista cu persoanele participante cu cel mult 1 luna inainte. Este destul de greu sa gasesti cazare buna in perioada de vara atunci cand sunt mai multe persoane care trebuie gazduite intr-un singur loc pentru o singura noapte si mai ales in weekend. Patronii de pensiuni nu prea accepta cazari de o noapte in weekend. Prefera sa astepte clientii care vin cel putin 2 nopti. Daca cineva ia doar o noapte , ceilalti care ar fi vrut sa ia 2 nopti se vor duce la alta pensiune.
In rest, cum vi se pare?