Da, o fi consum mic. Dar cum zic din calculul de mai sus.. nu iese la socoteală. Deci la 5.4/100km eu am făcut doar 860km și îmi zice că mai pot parcurge doar 60km. Deci asta ar însemna un rezervor de ..50l. Poate e calculul aiurea de estimare a cât mai pot parcurge (ultimii 30km i-am mers pe autostradă cu consum mai mare)
Este foarte posibil ca in calculul distantei pe care o mai poti parcurge, sa ia in considerare valoarea consumului din ultimii XX km si cantitatea de carburant pe care "stie" ca o mai ai in rezervor.
Si, da, se pot obtine consumuri ireal de mici cu Boxer Diesel. Asta doar daca tii neaparat !
Recordul personal, pe un traseu Sibiu - Rm. Valcea - Dragasani - Caracal - Corabia a fost de 4,8 l/100 km !
Mers lejer, drum liber, primavara ( fara AC, fara dezaburire/dezghetare) .... conditii de laborator ce mai !
Oricum, "sfant" este consumul de la plin la plin.
Dar ca sa fie cat mai corect, ar trebui sa alimentezi la aceeasi statie, aceeasi pompa, pana la "clik".
Desi, teoretic, pompele sunt verificate metrologic, exista o numita abatere acceptata.
In plus, daca "infunzi" carburantul in rezervor, cu perseverenta, mai poti indesa 5-6-7 l ...
PS: Asta-i din ciclul "Foaie Verde Bat / N-ai de lucru, Fa-ti !"