Nu ma pasioneaza spatiu mai mare decat este la Forester, n-am facut test drive cu X3, dar am mers cu foresterul iar spatiul este arhisuficient. Sunt singur, fiica-mea traieste in Franta.
Ale dracu decizii, am citit toata noaptea si sunt multe persoane care au avut ( sau inca mai au ) Forester si si-au luat X3 ca si upgrade de confort.
Practic la Subaru exceleaza motorul ( care aduce cu sine si consumul ) si sistemul 4x4 dar la cat de offroad merg eu cred ca face fata cu succes si x3ul.
Ma omoara insa ideea de a lua X3 , a merge in confort si a regreta ori de cate ori vad un forester caci nah, 2.5i sau 2.0xd nu trag nici pe departe asa cum trage 2.5xt.
Ma omoara ideea de a lua Forester caci voi consuma probabil maxim posibil ( stiu de la 300m, cand masina poate , eu nu pot sa stau cuminte si sa merg babeste ) si ca e zgomotoasa si nah, spartana rau interior.
In mine se da o lupta intre omul matur care vrea o masina confortabila si tanarul mereu prezent care vrea sa si simta ceva din masina aia, nu doar sa frie frumoasa.
Ca si raport consum / confort / impozite samd cred ca si un Passat 1.8tsi e o idee buna insa nu ma reprezinta deloc deloc Passat asa cum nu ma reprezinta Audi, am avut super Audi, frumoasa foc dar nah, nu sunt eu in ea.
Treaba e ca orice masina as alege o sa o iau probabil pt minim 10 ani.
Deja s-a ajuns ca masini din 2005-2010 sa aiba preturi accesibile iar ca si ani de constructie , masinile au tot ce le trebuie pe ele, masini care isi merita acum banii ( chiar daca mai bagi 1-2k in ele la inceput ).
Am vrut Alfa Romeo dar chiar n-am chef sa stau cu ea in fata blocului.
Apoi am vrut si vreau Forester, eventual AT. Consuma mult si are confort mediu dar trage intr-un mare fel.
X3 consuma la fel de mult probabil si nu ai acel feeling in ea dar ofera mai mult "lux" Insa atat 2.5i cat si 2.0d sunt lenese rau, 9-10 sec pana la suta...
Practic in secunda asta criteriile sunt :
- motor maxim 2.5 dpdv al taxelor si impozitelor
- timp pana la 100km/h intre 7 si 8 secunde, maaaaxim 9.
- confort cat mai mare posibil
- preferabil 4x4 ( un 4x4 usurel , nu neaparat de offroad )
- preferabil cutie automata ( chiar daca omoara performantele si sporeste consumul putin )
- preferabil benzina dar nu neaparat
- pret pana in 10k Euro
- trebuie sa aiba in inima ei acel ceva care sa iti dea feeling cand o conduci
- nu vreau masina mini gen Polo
- trebuie sa nu aiba jena cu zapada din Bucuresti ( aici ma gandesc ca nah, pana acum am condus zeci de masini, doar una 4x4 si am fost cu absolut toate pe tot felul de drumuri si de munte si cu zapada si n-am ramas blocat niciodata nicaieri, cauciucuri bune si cunoasterea masinii au facut sa nu ma bag unde nu-mi fierbe oala si deci n-am ramas blocat ; cu Chryslerul 300m am tractat inclusiv un Q7 blocat in zapada in conditiile in care 300Mul era tractiune fata ) ( tinand cont de istoric, practic nici nu e nevoie de 4x4 mereu, dar in nici un caz tractiune spate - nu stiu daca e corecta exprimarea )
Viu ce ati alege pe aceste criterii ? Poate veniti cu vreo idee la care nu m-am gandit .
Multumesc tuturor pentru raspunsuri !