consum crescut dupa schimb distributie forester sh 2.0 benzina
Subaru club Romania

« on: November 07, 2014, 12:57:55 PM »
Salut,

sunt Dan, am un forester sh 2008, 2.0 benzina.Masinutza a fost luata de noua , facaute revzii la timp.  Zilele trecute am facut, la un service multimarca( la care mai merg de obicei, sunt prieteni), revizie( ulei Motul 8100 x clean 5w30, filtre jakoparts), scimb bujii  ngk si schimb distributie- contitech. Masina are aprox 100.000 km.  Problema e urmatoarea : la drum lung( in afara oras) masina a parut sa consume mai putin decat media cu care eram obisnut. Totusi, cand am revenit in Bucuresti, am observat o cresetere a consumului cu aprox 1-1,5 l/100 km( aprox 10-15% in plus fata de consumul cu care eram obisnuit pe un traseu facut zilnic de multa vreme). S-a mai intamplat cuiva, stiti de la ce apare aceasta crestere? poate sa-mi indice calulatorul de bord o valoare eronata? E adevarat, schimbul distributiei a  foast facut acum 2 spat si a coincis cu racirea vremii, dar totusi, diferenta e mai mare fata de anii precedenti...
Multumesc
Forester SH 2.0 benzina

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
  • Life is too short to drive a boring car!
Răspuns: consum crescut dupa schimb distributie forester sh 2.0 benzina
« Reply #1 on: November 07, 2014, 13:47:36 PM »
E de la frig mai mult ca sigur.

Acum putem lansa tot felul de ipoteze, dar pentru asa diferenta eu nu mi-as face probleme.
Motorul se aude normal, ca inainte? Apa se incalzeste la fel de repede ca inainte? A fost scoasa borna de la baterie cand ai facut distributia?

« Reply #2 on: November 07, 2014, 17:32:58 PM »
motorul pare ca se aude la fel, apa se incalzeste in aprox 1 km pe vremea din ultimele 2-3 zile, borna nu a fost scoasa...sper sa fie doar de la fig, altfel 10-15%  consum in plus, la 20.000 km/ an, sunt de luat in calcul( aprox 300 l).
Forester SH 2.0 benzina

celalalt

« Reply #3 on: November 07, 2014, 20:03:44 PM »
Sunt prea multe variabile de luat in calcul...Nu cred ca tre sa ti faci probleme.La mine variaza consumul si in functie de incaltaminte.De cand port numai tenisi m am oprit la 12%. Fara caterinca...

moguai

• 2814
Răspuns:
« Reply #4 on: November 07, 2014, 22:10:12 PM »
Eu m am linistit sa mi calculez sau estimez consumul. Cred ca 5 aceleasi drumuri imi dau 5 consumuri diferite...
Asta e...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

pentru ca sunetul ajunge /din difuzoare pana-n sange / pentru ca inima ta moare / atunci cand sunetul dispare.

« Reply #5 on: November 07, 2014, 22:59:50 PM »
celalalt, ce te faci/ ne facem ca vine iarna si tre; sa trecem la bocanci :))).
Nu eram atat de deranjat de consum,( m-am obisnuit cu gandul ca mai avem un gurmand in familie :)) mai  degraba vroiam sa aflu  daca are legatura/ e corelat acest aspect  cu schimbul distributiei, bujiilor, in ideia in care sa nu fi fost acolo ceva in neregeula si sa am alte belele mai tarziu. Dar din ce spuneti,se pare ca nu ar trebui sa ma stresez;
poate   e de la fig si de la....  soseta flausata :)) ;)
hai cu zapada ,  sa ma mai  distrez si eu, nu numai ea :)
multam' de interventii
Forester SH 2.0 benzina

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #6 on: November 07, 2014, 23:16:32 PM »
Nu stiu cum e cu frigul dar XT-ul meu a inceput sa consume mai putin in ultima perioada.
Cred ca ar trebui sa mai urmaresti masina si sa vezi daca nu este vreo problema pe undeva. Verifica rotile, presiunea, franele, rulmentii, geometria, tot ce pare neinsemnat.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

Forester

• 3122
  • The other right!
« Reply #7 on: November 07, 2014, 23:52:41 PM »
Mie mi-a crescut consumul, dar e o combinata de frig, mai aglomerate drumurile si nervozitate a mea mai crescuta din cauza traficului urat mirositor. La ultimul plin alaltaieri am calculat consumul, exclusiv Bucuresti, 17.3%. C'est la vie! Prin vara aveam 15%.
Ford Kuga FHEV AWD ST-Line X 2024
Ex Forester SG 2.5XT 2006
Ex Forester SG 2.0x 2008

Nu stiu cum e cu frigul dar XT-ul meu a inceput sa consume mai putin in ultima perioada.
Cred ca ar trebui sa mai urmaresti masina si sa vezi daca nu este vreo problema pe undeva. Verifica rotile, presiunea, franele, rulmentii, geometria, tot ce pare neinsemnat.
Turbo papa mai putin pe vreme rece....aer rece combustie mai buna la turbate...
Tot ce pare neinsemnat ar trebui sa fie toate in acelasi timp nelalocul lor pentru a face o diferenta notabila

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #9 on: November 09, 2014, 00:30:02 AM »
In ciuda aglomeratiei din oras si a cozilor de pe centura de sud, saptamana asta am reusit sa am o medie de 11%.
Ieri credeam ca are ceva acul de la rezervor, nu dorea sa scada sub ultima gradatie si nici becul nu se aprindea.
Masina asta are puteri supranaturale, cred ca simte ca vreau sa o marit si a inceput sa imi arate cat de economica este.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

Forester

• 3122
  • The other right!
« Reply #10 on: November 09, 2014, 22:36:39 PM »
Vrei sa o mariti??  ;D
Ford Kuga FHEV AWD ST-Line X 2024
Ex Forester SG 2.5XT 2006
Ex Forester SG 2.0x 2008

« Reply #11 on: November 09, 2014, 23:01:27 PM »
Fata mare clar nu mai e ...  :D

« Reply #12 on: March 01, 2015, 21:16:34 PM »
se pare ca  frigul a fost vinova  :-\t, acum ca s-a mai incalzit a revenit in limite "normale" si sper sa ramana asa :)
multumesc
Forester SH 2.0 benzina