Se spune ca nobila intelepciune nu vine inainte de anii ei si afirm acest lucru intrucat astazi am avut onoarea de a-l intalni pe E.S. Tsumoru Takami care in prezent detine si inalta functie de Senior Vice President al SUBARU Global.
E.S. a dorit sa discute doar in calitatea sa de reprezentant al marcii noastre indragite prilej cu care ne-a invitat la o scurta plimbare prin oras si apoi la SUBARU R&D Center.
Momentul in care ni s-a ridicat bariera si am fost invitati in incinta institutului a fost unul fascinant intrucat presimteam ca vom descoperi noi tehnologii care ne vor face deplasarile mai sigure si mai indraznete la bordul modelelor SUBARU ce vor primi echipari de generatie noua.
E.S. Tsumoru Takami, cu blandete, modestie si patetism a tinut sa precizeze faptul ca SUBARU Corporation trece printr-o transformare a principiilor care au guvernat modul de lucru din ultimii douazeci de ani straduindu-se sa creeze tehnologii avansate oferindu-le clientilor sai fideli autoturisme mai sigure si mai eficiente respectand standardele de calitate impuse in special de piata nipona.
O alta componenta pe care onorabila noastra gazda a scos-o in evidenta se rezuma la atentia pe care SUBARU Corporation o manifesta fata de armonia dintre oameni, societate si mediul inconjurator.
In acest context a fost precizat faptul ca SUBARU isi va concentra atentia doar catre masinile prietenoase cu mediul aliniindu-se politicilor globale la care a aderat si pe care le va promova impreuna cu ceilalti producatori de autoturisme.
De asemenea, a fost scos in evidenta “Principiul de sustenabilitate al SUBARU” prin care “Pamantul, cerul si natura” reprezinta componenta de conservare a ecosistemului planetar.
Trecand la cifre, am aflat ca SUBARU a inregistrat un profit negativ in primul semestru al anului 2018, mai precis scaderea cu 20% a unitatilor vandute in piata nipona si cu 8% la export iar acest lucru se datoreaza clientilor care opteaza pentru modelele hibride ale competitiei.
Gazdele noastre ne-au prezentat cateva dintre viitoarele motorizari si surpriza, un nou model care este deja in teste intr-o anumita regiune din Japonia.
Ceea ce pot spune dupa vizita la Institutul de Cercetare al SUBARU Corporation poate fi sintetizat in cateva cuvinte:
1. O foarte mare atentie pentru ca noile motoare sa fie eligibile in pietele mature
2. Responsabilitate pentru mediul inconjurator si totodata pentru confortul pasagerilor
3. Un control mai sever cu privire la optiunile de reparatii, mai precis crearea unei interdependente intre client si reteaua de service.
Am avut curiozitatea de a intreba detalii despre noul e-Forester iar gazdele noastre au spus, printre altele, ca cine merge mai incet, merge sigur si cine merge sigur, ajunge departe.
Ceea ce am putut vedea astazi reprezinta o complexa armonizare intre optimizarea motorului cu combustie interna, reducerea dimensiunii si asocierea unui motor electric la ceea ce SUBARU numeste motricitate moderna.
Dupa mai bine de 5 ore in care am schimbat opinii despre tendintele de dezvoltare a pietei auto, fascinantele noastre gazde ne-au condus la masina ce avea sa ne astepte – a fost o despartire cat Podul Akashi-Kaikyo!