Cu cateva exceptii, adica Foreste, Adi-Canada, Laddu, Marr, Bogpaul, Daniel Gugu si subsemnatul, nu prea am regasit pe acest forum masini cumparate la 0 Km ci "pasiuni" care sa rascoleasca orgoliile de mecanici din voi.
Nepricepandu-ma, in general la masini, subscriu la ceea ce a enuntat Mihai si sunt sustinatorul fervent al intretinerii oferite de un service specializat si totodata evoluat.
Consider ca orice interventie in conditii de garaj privat trebuie sa indeplineasca doua elemente sine qua non:
1. Stiinta tehnologica in urma studiului + experienta anilor persoanei care intervine tehnic (mecanic, electric sau electronic)
2. Echiparea garajului cu scule si dispozitive compatibile cu operatiunea pentru care s-a decis interventia
Orice alta procedura tehnica intreprinsa de catre un posesor de automobil reprezinta strict un abuz care va supune autoturismul unor riscuri tehnice.
Poate ca am formulat prea dur mesajul de mai sus dar consider ca unii dintre noi sunt pasionati si actiunile lor sunt simple operatiuni artizanale si inofensive insa altii sunt inconstienti prin faptul ca interventiile lor neconforme pot duce la expunerea participantilor la trafic, mai precis la accidente.
In concluzie, daca nu ai suficiente resurse financiare este de preferat sa cumperi o masina la mana a doua de la o reprezentanta care ti-a verificat-o si totodata iti ofera garantie 6 sau 12 luni.
Fara a fi ipocrit si pentru a nu fi inteles gresit, in anul 1994 mi-am cumparat un Volvo 340 Diesel 1,6 la mana a doua, cu 86K Km la bord, 8 ani vechime, pe care am platit 3.900 US$ si pe care am reparat-o inclusiv in fata blocului. Cost total reparatii in 3 ani = 5.600 US$ (ansamblu oglinda retrovizoare dreapta, proiectoare ceata, cardan, reconditionare injectoare + pompa injectie, pompa de frana, electromotor, lampa stop stanga, instalatie de stropit parbrizul, radio-casetofon, vopsit integral etc.). Consumabilele nu le-am pus la socoteala caci de aceea se numesc consumabile.
A doua masina a fost un Daewoo Cielo cumparat in 1997 si pe care am platit 8.187 US$ la showroom, cu 0 Km la bord. A functionat 7 ani fara nicio interventie majora dupa care am vandut-o.
Q.E.D.