Etrierul stanga plus ala de pe dreapta inca mai fac actiune.
Pentru ca
- farurile de impreza hatch sunt sub orice critica in versiunea cu halogen,
- fostul proprietar a bagat xenoane chinezesti care pun pariu ca nu aveau protectie UV la becuri si au copt stratul de aluminiu care facea oglinda in proiectoarele originale,
- sticla de faruri + polish + lac nu au fost o idee buna, a rezultat ca s-au ingalbenit la loc farurile.
Asa ca am sarit la cap cu leutii pentru un set de faruri noi. TYC. Pentru ca la ce am de gand sa fac cu ele nu merita altceva.
Oricum sunt niste mizerii de faruri, cu un nivel deasupra celor din RPC, de la care voi folosi doar sticla si carcasa.
Pe perete unde e lumina - in partea din stanga e halogenul H7 iar in dreapta e proiectorul nou.
Proiectorul e cu LED, un transplant dintr-un far OE al unei alte marci.
Momentan inca sunt in faza de reglaje si ajustaje cu ele, plus ca am mai si prajit un modul din neatentie cand i-am dat un +12V pe o linie de comunicare si un led din cauza unui modul inlocuitor care a avut o scurgere de 50 V in led. Aia e.
Initial ma gandisem la o conversie de genul asta, quad cum ar veni, cu 4 proiectoare...
doar ca LEDurile sunt foarte voluminoase comparativ cu proiectoarele de xenon, care chiar si asa incapeau in faruri doar versiuni "mini". Evident ca in locul fazei lungi nu incape nimic pentru ca adancimea carcasei e foarte mica.
Si in al doilea rand proiectoarele cu led nu cad din creanga cand se coc ci se scot din faruri cumparate de pe olx pe bani. Si se mai si strica de mana neatenta.
Functionarea e simpla - pe principiul bixenon - un proiector care cu ajutorul unui obturator face si faza lunga si scurta.
Asa ca imi ramane disponibil spatiul din far unde acum vine reflectorul de faza lunga OEM.
Pe care as putea sa il curat de stratul cromat/aluminiu/cemolozofiala si sa il vopsesc negru/alb/roz etc.
Sau as putea sa merg mai departe cu DIY si sa fac ceva de genul
unde sa adaug leduri pentru semnalizare.
Pffff... atat de multe alegeri de facut.
Fara angel eyes si alte chestii. Arata bine dar pe benbeuri si atat.
In afara de astea de mai sus singura modificare va fi ornamentul cromat de pe stricla farului pe care il voi aduce la aspect de OEM, adica negru. Si poate un demon eye... daca gasesc o solutie sa il fac suficient de capabil dpdv intensitate.