Salut, primul meu mesaj pe forum.
Am o vaga senzatie ca subiectu' trebuie sa se mai fi discutat, insa eu n-am gasit. Daca exista discutia, mutare va rog in topicul potrivit, si stergeti aici. Mersi.
Prin 2008 m-a lovit prima oara. Cred ca daca gaseam ce voiam, aveam WRX deja. N-am gasit, m-am luat cu altele, am dat uitarii.
In urma cu vreo 2 ani aveam nevoie de masina, urgent. Aveam de ales intre WRX second (una din cele 2 versiuni din titlu) si
Swift Sport second, model 2007, singurele masini care starnesc ceva in mine. Mai starneste ceva in mine Loganul Diesel, da' starneste pe partea pragmatica, si cum traim doar o data... intelegeti.
Nu insist cu detaliile si imprejurarile, dar am sfarsit prin a-mi lua un Swift Sport nou, model 2012. Din nefericire pentru mine, masina nu este decat o dezamagire crunta. Pentru mers la piata sau naveta e okish, insa pentru condus e o conserva plina de electronica, care crede ca soferul e idiot, si ea stie mai bine. Nici aici nu insist, ca ma deprima.
Si mi s-a pus pata iar... Daca in primul episod inclinam spre Impreza GT 2000 (GF am aflat mai nou ca se intituleaza) din cauza aspectului exterior infinit mai atragator (gaseam la momentul ala), acum inclin spre bug-eye, pe motiv ca mai nou, mai evoluat, interior (mult) mai atragator, mai ranforsat in zona habitaclului am citit p-undeva, deci mai sigur. In plus, acum mi se pare mai atragator bug-eye-ul si exterior. O fi varsta... Tot din cauza varstei probabil, vreau neaparat SW.
Chestia-i ca desi m-am uitat doar dupa bug-eye, sunt oferte foarte atragatoare si p-ala vechi. Azi m-am uitat juma' de zi la pozele unuia, si parca-ncepe sa-mi surada din nou. Si iar sunt indecis...
Am rasfoit forumul, si sigur sunt persoane aici care stiu foarte bine ambele modele. Putem face o comparatie va rog? Sub toate aspectele,
dinamica, comportament motor, comportament suspensie, cutie. Fiabilitate, hibele si atuurile fiecarei versiuni. Confort, diferente de consum, practicalitate, dotari. Calitate tabla, rezistenta la rugina, siguranta, habar n-am, mai spuneti voi. Ce a evoluat odata cu aparitia GG-ului, ce ar fi de regretat de la GF?
Precizez de pe acum: GT 2000 (1999-2000), sau bug-eye (2001 - 2003), niciun alt model. Masina as lua-o stock (sau cat mai aproape, cu chestii reversibile), as lasa-o/reface-o stock, si as folosi-o pur si simplu sa merg cu ea unde am treaba. Mai mentionez ca-s un pretentios desavarsit, ma leg de orice nimicuri. Asa ca spuneti TOT ce stiti va rog!
Multumesc