Nu am schimbat NIMIC!
Cu masina am mers 5 minute in Italia, inainte de a bate palma. Apoi a fost urcata pe platforma, si data jos in Romania. De cand o am sta in curte. Va mai face o plimbare cu platforma la RAR peste 2 saptamani. D-aia nu m-ating de mecanica, pentru ca am nevoie de ea functionala pentru RAR.
Dupa inmatriculare (sau chiar inainte) ii voi schimba uleiul de motor cu cel mai ieftin 5W40, uleiul din cutie (are nivelul la minim) si diferential cu unele bune, filtru de aer. Am sa merg cu ea cat imi permite problema cu apa, ca sa vad ce-i cu garniturile. Dup-aia o pregatesc de scos motorul. Engine flush (vezi uleiul ieftin de adineauri), radiator flush. Povestea cu motorul afara m-astept sa dureze luni bune. Abia apoi ii voi da un ulei bun si antigel definitiv.
Circuitele de franare si de ambreiaj raman pentru la primavara, am toleranta proasta la frig si nici nu vreau sa ma chinui.
De fapt... ajutati-ma cu recomandari va rog, pentru:
- ulei de motor 5W40 ieftin, repet, pentru improspatare circuit de ungere, il tin (estimez) maxim 100km, dup-aia-i adaug engine flush (m-am fixat pe flushuri Wurth) si-l dau afara. Elf din carfur merge?
- la filtre as merge cu Mann, se opune cineva?
- ulei de cutie si diferential. Am vazut in manual ca-mi trebuie 75W90. Vad ca p-aici lumea prefera Motul, un ulei pe care eu personal il consider over-rated si cu vascozitate instabila. In cutie si diferential umblu o singura data, deci pun ceva bun si ramane. De acord cu Redline?
- la antigel am tot citit si vad ca-i dezastru, exista 2 variante, Subaru sau nimic. Mai vedem, ca mai dureaza pan-atunci.
Multumesc!
Edit: mi-a scapat filtrul de benzina, tot uit ca masina asta are. Mihai, de care te rog? Ce mai uit?
Alt edit: daca tot am inceput discutia - pentru motor, Eneos Sustina a folosit cineva? Meid in Japonia, pentru giapaneez carz, sloganu' lor de marketing. Spuneti si de lichidul de frana va rog. Franele am mai zis, le gasesc subdimensionate, si n-as vrea sa fierb lichidul.
LLLLE: garnitura de
schimbator apa-ulei. 21370KA001, 24mm adanc, 54Nm.