Povesti...
Saptamana trecuta, din amintiri, erau vreo 3 anunturi pe olx cu jante de STI V7. In ordinea crescatoare a preturilor:
- unele albe, vanzatorul declara ca 2 sunt sudate. Asa da! Ma refer la transparenta;
- unele albe, origine UK, ma rog;
- unele aurii, cu multe poze, aratau suspect de bine, nimic din oxidarea pe care am vazut-o la cele 2 seturi cu care am avut de-a face pana acum. O chestie ma tragea inapoi, vanzatorul le lauda ca-s forjate, ceea ce e fals rau. Doar Enkei sunt forjate, incepand cu blob 5x114 pentru EDM, uatevar. Pur si simplu mi se parea vrajeala ieftina.
Stiam anuntul din urma de mult timp, dar nu l-am contactat din cauza erorii asteia nevinovate. Joi insa am cedat.
Povestea jantelor, frumoasa rau de altfel, insa pasibila de-a fi falsa e ca au fost cumparate noi-noute in urma cu 3 ani. Masina vanduta, samd. Intreb... Cine pierde suma aia enorma dintre pretul de achizitie noi si cel de vanzare pe olx? Cica are balta peste, nu se vede.
Il mai intreb o data... Nene, sunt indoite, sudate, indreptate, s-au pisat cainii pe ele? Nuuuuu, ca noi!
Il anunt ca jantele nu-s forjate, e de acord.
Avand in minte faza cu cele de la Cluj, ii zic ca tre' sa le vad personal, asa ca-i propun sa vin la Rm Valcea sambata sa le verific si sa le iau daca-s ok.
In conditiile non-forjarii si a plimbarii de +400km, ii cer pret nou. Omul taie direct un sfert din cel afisat in anunt.
Astazi am fost dupa ele.
Plec eu la 14 din BV, imi dau intalnire cu vanzatorul la o vulcanizare. Stiam ca va fi aglomerat ca la nebuni, dar, pentru ca waze rulz, dupa 3 ore am ajuns.
Primul lucru, verific jantele vizual. Da, nema coroziune, faza cu "cumparate noi acum 3 ani" parea credibila. Insa, cum imi sta in obicei... Ghinion. Gasesc o sudura mica, ingusta si bine mascata pe una dintre jante. Ii arat aluia, vede, admite problema da' zice ca nu stia de ea. Or fi fost indoite de ala cu balta cu peste imi zice, el habar n-avea.
Eram pe punctul de a face cale-ntoarsa fara jante si bani necheltuiti, da' zic... Hai sa le verific de batai pe masina de echilibrat. Toate 4 erau drepte...
In mintea mea era conflict mare!
Ok ii zic, nu stiai de sudura, si cereai suma X. Acum, ca ai aflat, da-mi suma Y. Mi-o da. Pentru ca Y mic rau, nu rezist si le iau.
Dupa ditai nuvela, iata si finalul, super simplificat: cumpar 1 janta STI V7 in stare perfecta. Sau chiar noua, depinde de pret. Daca aveti, ziceti va rog.