2002 WRX SW
Subaru club Romania

2002 WRX SW

Muttley

• 5126
Re: 2002 WRX SW
« Reply #1900 on: August 14, 2017, 23:18:03 PM »
Cand am luat troaca, octombrie 2015, era cocina la interior. M-am apucat de altele, apoi a venit frigul. In primavara 2016 aveam un radiator spart, un CEL, si imediat masina s-a umplut de piese de motor, ia si igienizeaza daca ai ce. Apoi, fix inainte de a-i termina refreshul de anexe motor, cel in care as fi avut incredere sa mi-o faca s-a tirat in tarile civilizate, cu tot cu sculele alea galbene.

Aproape 2 ani mai tarziu, in concediu aici fiind... in sfarsit!!!  ^-^

Desi am spalat-o ieri la self-service, azi a plouat si am zoit-o la loc. Am inceput cu un exterior rapid, cat sa nu ne manjim cand o atingem. Evit sa pun poze cu masina la spalat, da' azi fu o ocazie speciala, deci exceptie.

Scaunele si bancheta au iesit rapid. Nu frumos, nu fara pagube, daune, nervi si injuraturi, dar rapid.

Cand te uiti la scaunele astea zici ca-s usoare, ca-s subtiri si firave. Pe naiba, sunt grele cu spume.
Inainte/dupa.

Ma rog, nu insist cu poze si detalii, ca nu ma pricep.
Am inteles si vazut atat: scaune, bancheta, mocheta, portbagaj, spoite cu ceva instalatie care stropeste si apoi absoarbe, in repetate randuri, pana cand zoaia absorbita a iesit curata. Plastice curatate, inclusiv cu scobitori pe la butoane, betigase cu vata in aeratoare, apoi nush ce tratament. Centurile l-am mai rugat sa le curete, cele de pe fata. Si altele, da' nu ma pricep.

Cu ce m-am mai ocupat eu...

Asta inteleg ca e rugina nelipsita pe fixarile scaunelor fata. Smirghel, rust-stop, vopsea, acum arata mai bine.

Si...

Americanii ii zic "PITA". Putin spus... E atroce! Jdemii de clipsuri, clipsulete, straturi de piese... Ca sa scoti o piesa de jos tre' sa desfaci si plafonul. Clipsurile alea multe ies greu, se rup... In fine, oribil, urasc plasticele!
Ideea era sa ajung la oalele de amortizor, doar ca sa le privesc. Daca ar fi aratat ca cele din linkul asta sau, mai bine, ca cele din asta, m-as fi intristat cel putin. Si eram pregatit pentru intristare, pentru ca mi se pare o problema de neocolit asta.

Arata asa...

... iar eu sunt un foarte norocos proprietar de cazan Impreza break din 2002.
Pe cuvant ca nu ma asteptam sa fie curat. Eram convins ca am rugina. Nu multa, nu ca in linkuri, dar ceva, acolo. Asta pentru ca a prins 2 ierni la noi.
Si explicatia pentru norocul asta... Mai intai, Italia. Sare, pietre, nisip, aia nu prea au. Dar de ce n-a recuperat la noi? Am incercat o chestie ieri, dupa ce am spalat-o singur, super-insistent pe pasajele spate. Am tras dejtu' pe pasaj. E o pelicula subtire de unsoare aderenta acolo. Ii zice ceara la spray. Teoria mea ar fi ca smacolina aia, folosita in exces, foarte fluida la aplicare, a obturat orice gaura, orice interstitiu si cale de acces a apei intre saraciile alea de table suprapuse care provoaca dezastrul din linkuri. Troaca inca nu era inmatriculata, dar eu o manjeam de zor cu chestia aia oriunde puteam si aveam acces. OCD ftw!

Wrangler, eu inca astept. La prima trecere a basculantei cu nisip si sare eu las troaca in curte, folosesc taxiul, pastrez chitantele si ti le dau spre decontare.

Si cam aia fu. Am pus tot la loc, cazanul e curat pe inauntru si fara rugina pare-se.

Reparatia la aripa dreapta... Da, sunt urme, s-a schimbat tabla multa. Insa s-a lucrat bine, am vazut si sudura electrica in puncte. Rugina n-ar fi la interior, ramane doar cea de la muchia aripii, rezolvata recent.
Pfaizzzzer zice ca acele cute/indoituri din poza asta ar fi urme de indreptare... Ma amagesc cu ideea ca-s urme de ambutisare, pentru ca e o piesa de curbura mare, nevizibila, iar controlul acestor deformatii ar fi inutil si pagubos pentru producator.
Acum fie ce-o fi, asta e masina, cu ea defilez  :)

WRX SW 2002

« Reply #1901 on: August 15, 2017, 07:52:49 AM »
Vinzi oala stanga?
Track: 2003 Impreza STI JDM
Off-Road&Daily: 2009 Forester 2.0 NA
Ex: 2001Impreza WRX wagon

Muttley

• 5126
« Reply #1902 on: August 15, 2017, 07:58:30 AM »
Acum zici, dupa ce am clipsat iudele alea la loc?!?
WRX SW 2002

puiu

• 785
« Reply #1903 on: August 15, 2017, 09:45:42 AM »
Poti sa bagi preventiv o ceara la spray si pe interior.

Muttley

• 5126
« Reply #1904 on: August 15, 2017, 09:56:01 AM »
Intre  table zici? Daca da, n-ai pe unde.
Doar daca se curata masticul asta, dar n-am avut chef, ceara, timp... Alta data, asta daca or mai fi ocazii, ceea ce nu prea cred :)

WRX SW 2002

Muttley

• 5126
« Reply #1905 on: August 24, 2017, 20:14:36 PM »
Dialog proaspat, inca rad.

As fi vrut sa vad cat costa la dv reperul ............, dar la cautarea dupa cod de pe site nu-l gaseste.
La cate piese "exotice" am luat de la dv, mi-e greu sa cred ca nu ma puteti ajuta si de data asta.

Imi pare rau dar de data aceasta nu va pot ajuta. Nu primeste codul in nicio lista Subaru. Nu am agasit nici echivalenta la el.

...scurta pauza de cateva zile, investigatii, chestii, cautand codul de Europa...

Buna ziua, am gasit un cod nou. Am modificat si in titlul mailului.
Pret va rog, multumesc!

Buna ziua,
Acest reper se poate aduce la 350lei in 7-10 zile lucratoare.
Pretul include tva.

Precizare: mai primisem o oferta de la un prieten, tot cu 350 lei. Dar cum aveam ditai lista de piese de comandat, iar asta se cacaie ceva de speriat, am luat de la astia onlain.
Deci i-am dat lista, i-am cerut proforma ca s-o achit in avans, bla bla.
Imi da femeia proforma, si-i raspund...

Piesa apare in proforma cu 320 de lei, iar dv mi-ati spus initial ca e 350 lei. Eu sunt perfect de acord cu 320 lei, ma bucura nespus chiar, dar n-as vrea sa faceti o greseala.
Deci 320?

Si de ce (ma) radeam...

Aveti dreptate , 350lei este. Ma scuzati!
Dar fiindca sunteti client fidel nu mai modific proforma. Cred ca merge si la 320lei , nu cred ca saraceste firma.

Reducere din greseala. Dar, mai ales, servicii normale, intr-o tara pesedista. 'otta luv dat!  ^-^
Nu ma-ntrebati despre ce firma e vorba, ca nu spun. Cine urmareste topicul stie.
WRX SW 2002

Heliotropus

• 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
« Reply #1906 on: August 25, 2017, 09:35:01 AM »
In forma in care contribui la cresterea cifrei de afaceri a furnizorului si implicit la bunastarea poporului japonez se impune a ti se oferi un card de fidelizare, intrare gratuita la Palatul Imperial si un sejur de trei persoane* la Nikko Tosho-gu   :P

*= pentru tine, distinsa iubita si WRX (sau invers, tu alegi ordinea)... ;D
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Muttley

• 5126
« Reply #1907 on: August 28, 2017, 19:23:18 PM »
A zis cineva p-aici ca-s ghinionist? Ei bine, ghinion mai mare decat asta descoperit astazi... greu.

Cum naiba a intrat acolo? Pe unde?? Si cum o scot?!?  :-\

Si-ntr-o nota mai indiferenta, azi am mai cumparat un set de jante. Am in casa si pe masina fix 4 seturi. Ar mai fi si un al 5-lea, rotile originale de WRX... Insa, partea buna, din astea 16 jante, 4 sunt bune!!! In sfarsit, pot incerca sa scap de ele, care retur, care olx, care gunoi  >:(
WRX SW 2002

« Reply #1908 on: August 28, 2017, 21:12:50 PM »
De scos posibil sa se poata dand farul jos si demontand unul din becuri. De intrat ... poate ai vreun capacel de cauciuc lipsa?

Heliotropus

• 2956
« Reply #1909 on: August 28, 2017, 21:16:50 PM »
Frumos proiect, Muttley, frumos si felicitari, depui efort, pasiune, emotii si te ajuta si natura impreuna cu divinitatea!

Constat ca pe zi ce trece elaborata ta munca se transforma intr-un exceptional insectar si daca o mai lasi sub cerul liber am certitudinea ca ne poti uimi si cu un generos ierbar demn de a fi expus la Muzeul Antipa!  ;D :D :P

Iti recomand sa-ti parchezi masina langa prichiciul vetrei, cel humulit, si sa atarni de dansa o sfoara cu motocei la capat, de sa crape matele jucandu-se cu dansii.... >:D ;D ;)

Muttley

• 5126
« Reply #1910 on: August 28, 2017, 21:31:28 PM »
Andrei, am sa verific farul pe partea ailalta, ceva e clar dubios.
Heli, se joaca matzele pe ea si fara motoceii lui Creanga, e zgariata toata  ^-^

Pies: nu e "proiect", e tigaie de zi cu zi, de mers in Moldavia si la magazin dupe paine.
« Last Edit: August 28, 2017, 21:42:57 PM by Muttley »
WRX SW 2002

Muttley

• 5126
« Reply #1911 on: August 29, 2017, 17:35:51 PM »
Mdea, nu stiu pe unde a intrat musca aia, fie-i locul de veci sanatos. Toate-s la locul lor.

Andea, mi-ar placea urmatoarea chestie pe inchiderea centralizata, stiu ca unele versiuni o au, deci poate merge si la troaca...
- o apasare de "unlock" pe cheie - descuiere usa sofer si doar atat;
- a doua apasare rapida - descuiere restul, adica celelalte 3 usi si hayon.

Stiu ca multe masini au modul asta de functionare si mi se pare ideal. Acum se descuie toate 5 usi, frec actuatorii aia de inchidere si bateria de pomana, cand in 9.9 cazuri din 10 ma intereseaza doar descuierea usii de la sofer.

Ma poti ajuta?

« Last Edit: August 29, 2017, 17:36:38 PM by Muttley »
WRX SW 2002

Heliotropus

• 2956
« Reply #1912 on: August 29, 2017, 17:47:53 PM »
Ingenioasa propunere.

M-am gandit ca si eu sunt in aceeasi situatie de 9,9 cazuri din 10 si mi-ar prinde bine o setare care sa permita deblocarea portierei in dreptul careia se afla mana (la XT, in manerele de la usile fata exista cate un senzor pentru blocat/deblocat).

Si daca vreau sa deblochez toate cele 4 usi actionez butonul centralizat de pe usa soferului dupa ce am acces in masina.

Cred ca solutia tehnica trebuie studiata si cu cei din service pentru a nu-mi pierde garantia.

« Reply #1913 on: August 29, 2017, 18:12:04 PM »
..........................................................................................
- o apasare de "unlock" pe cheie - descuiere usa sofer si doar atat;
- a doua apasare rapida - descuiere restul, adica celelalte 3 usi si hayon.
...............................................................
La mine asa este,  asa a venit din fabrica
.........va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum, dar la scoala sa stiti ca tot nu ma duc !

Muttley

• 5126
« Reply #1914 on: August 29, 2017, 18:13:34 PM »
Valabil si pentru Impreza USDM din 2002 din vagi amintiri. De aici si intrebarea ;)
WRX SW 2002

Muttley

• 5126
« Reply #1915 on: September 04, 2017, 19:04:32 PM »
Lamuritor pentru mai sus: am vorbit cu Vali (andea79) si nu se poate. Adica se poate, da' in moduri prea abstracte incat sa ma bag. E ok cum e acum :)

Dupa 3 seturi de jante de STI cumparate si un al 4-lea returnat, complicaciune finalizata cu adunarea a 4 jante bune si drepte, oricine ar fi fost tentat sa spuna ca mi-a ajuns si m-am potolit. Si eu as fi zis la fel. Pana aseara, cand am deschis olx-ul...  :-[

Nici nu inserez poza, atat mi-e de jena de mine insumi, incat bag doar linkul.
Morala, daca mai era nevoie sa fie enuntata - sa n-ai incredere-n nimeni, nici in propria-ti persoana!  :(

Hai ca multi ani mai tarziu merge inserata si poza mare.

Si totusi exista o explicatie... Desi modelul nu ma atrage mai deloc, le gasesc chiar uratele, de culoare nu mai zic... Imi doream jante de 8 latime si un offset usor mai mic. Astea parca-s croite dupa OCD-ul meu, offset de 48, adica 5mm spre exterior din offset, ~6mm spre interior din latime, se anuleaza, deci aproximativ 0mm la interior (distanta fata de amortizor). La exterior se aduna, deci vreo 11mm in plus. Serios ca n-am prea vazut caracteristicile astea la jante AM, majoritatea-s cu offset de 45, iar la wagon e cam delicata treaba.
Latime de 8 pentru ca vreau 235/40.
In plus, incap brembo-urile. Si, candva, vor urma obligatoriu, moment in care nu voi mai putea folosi rotile de WRX.
Si, ultimul motiv - jantele sunt practic noi, iar pretul pretins de vanzator nu mi-l explic nici acum...

N-am inele, n-am piulite (sigur trebuie altele), n-am timp si nici chef de ele. Poate la primavara. Vad ca electrostaticele inca rezista, desi mai vibreaza directia ocazional, iar iarna e aproape.
Am omis - sunt cele mai drepte jante  ^-^
« Last Edit: June 17, 2020, 12:51:20 PM by Muttley »
WRX SW 2002

MihaiFlorescu

• *
  • 14035
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #1916 on: September 04, 2017, 19:12:19 PM »
Buna alegere! Ești ca femeile cu pantofii, dar tu nu ii cumperi pentru tine, ci pentru masina.

Muttley

• 5126
« Reply #1917 on: September 04, 2017, 19:16:49 PM »
N-am ales nimic. Daca apareau in urma cu 1-2 luni la vanzare, lucrurile s-ar fi simplificat mult. Daca era de ales, as fi ales TS9. Asta pentru ca RC-T4 nu se mai gasesc, si chiar sa se fi gasit, costa enorm de mult.

Pantofii la femei... mdea.......  >:(
WRX SW 2002

« Reply #1918 on: September 04, 2017, 20:15:00 PM »
Urate ,dar utile ! Si foarte rezistente (nu usoare) . Sa le invarti sanatos . Am avut pe 15 , nu am reusit sa indoi (cu 195/45) .
La break offsetu se va vedea bestial !
Detoate , STI sa fie

Elvi

« Reply #1919 on: September 04, 2017, 21:10:52 PM »
Culoarea gri rezoneaza mult mai estetic cu gentile negre. Eu pe acelea le-as fi ales si cred ca nimeni nu ma poate contrazice caci ma pricep sa asortez lucrurile.