Maine (vineri) seara plec la Iasi.
Imi spune azi jumatatea... "eu nu merg cu Subaru. Daca mergi cu el, te duci singur". Ajung acasa de la serviciu, mai bag o incercare promitandu-i solemn ca am sa merg la consum si poa' sa-si ia stick cu ce muzica vrea ea, sa acopere esapamentul. Imi raspunde ca n-o intereseaza, ea nu merge cu "cazanul". Eu le stiu p-ale mele, scot cu greu (avem 3 masini, curtea ingusta) "cazanul" din curte si ma duc sa-i fac plinul. La OMV, abur de sub capota. Presupun ca e antigelul ce a curs sambata anterioara, cand am masurat gatul ala, ignor, ma intorc acasa. In total, cam 12-15km probabil. Acasa inca aveam abur. Hai sa ma uit... Si gasesc un dezastru sub capota, toate improscate cu antigel. In vas, nivelul sub minim. Buuuuun... Scot din curte Swiftul si Ficatul, bag "cazanul" inapoi la locul lui, in fund, ma schimb in haine de scandal si ies cu lanterna sa caut defectul. Inainte de asta-i spun... "a crapat Subaru, e macel cu antigel sub capota". Am primit un sincer "Imi pare rau...". Soarta asta...
Afara, la masina, se auzea destul de clar fasaind, motorul se racea si instalatia tragea aer, cel mai probabil pe la sursa problemei. N-am reusit sa localizez zona, asa ca am cerut o a 2-a parere. A ascultat, si imediat a vazut fisura din poza:
Am confirmat turnand detergent de vase de-a lungul fisurii, zgomotul a disparut.
Deci imi trebuie radiator nou, masina nu mai pleaca nicaieri pana nu i-l schimb.
Ce producator, ce model? Andea, STI, altii, va rog, ce-mi recomandati?
Si cum o bucurie nu vine singura, am o alta problema, asta e mai grava. Nu glumesc, radiatorul s-a spart, am gasit problema, strang bani, il schimb, ma descurc. Dar cu ce urmeaza sunt blocat total. Nu mi se mai aprinde plafoniera cand deschid usile, pe pozitia din mijloc a comutatorului. Se aprinde doar pe pozitia de continuu aprins. Am zis ca-i din cauza ledului, am incercat cu becul original, face la fel. Ce-a patit si aia?