Ma uit la etrieri diseara si pun poze.
Chestia-i c-as insista sa pun 16 inchi pentru iarna, am experienta Stiftului, care are amortizare din suspensie spre deloc, si unde folosesc: vara 195/45/17 cu care simt si praful, iar iarna cu 195/55/16, am un confort MULT mai bun, fiind mai inalte, si dau mai multa siguranta atunci cand intru-n vreo groapa specifica iernii. In plus, un cauciuc mai balonat va permite o presiune de umflare mai redusa, care iar atinge confortul, dar si aderenta. Va derapa mai greu, pentru ca se deformeaza flancul, etc, samd. Nu invoc stabilitatea, totusi traim in lumea reala.
Pe 17 as putea pune 205/50, astfel incat sa n-o inalt prea mult (5mm in plus pe raza). Pe 16 as fi dorit 205/55, mi se pare perfect pentru nevoile mele...
Am variantele:
- cumpar rasurile din anunt, la care ma atrage pretu' si faptul ca-s mucificate estetic, si nu le duc grija. Nu-mi place ca-s de 6.5", mi-ar fi placut de 7. Daca nu se pupa, vanzare. Exclus distantieri;
- astept sa merg odata cu masina asta, sa vad cum se simte suspensia, sa-mi dau seama daca merita compromisul ramanand pe 17. Si sa verific abaterea vitezometrului fata de GPS. Daca arata mult mai putin decat real, merge si cu diametru mai mare.
Nu va mirati, asa-s eu, tampit irecuperabil si perfectionist. Mai aveti de indurat cu mine