Am sa fiu obositor, da' n-am ce va face, eu imi notez chestii aici.
Tocmai s-a consumat ziua a 4-a din adaptarea carenajelor. Si ULTIMA!!! Adica cel mai probabil n-o sa mai existe vreo continuare, cu fibra de sticla and sheet. Sunt, in sfarsit, multumit de rezultat!
Asa... ies in seara asta de la serviciu si, la tigara de incalzire motor inainte de plecare, ma uit la carenajul drept, ala care inca-mi statea-n gat, ca avea o zona inspre fata unde distanta fata de muchia aripii era deranjant de mare. Si am o revelatie, ca sa mai tai 1-2mm dintr-un colt, asta facandu-l sa se aseze. Bun, ajung acasa, ridic troaca, scot roata, tai, finisez, probez, nimic. Venea la fel de prost.
Trec la ultima solutie, "fion" cu aer cald. Si ma apuc de modelat carenajul la propriu. Incalzeam, il tineam in forma dorita, asteptam cat ma lasau nervii, stropeam cu apa pentru racire fortata, repetam. M-am legat si de imbinarea cu bara, unde era iar o distanta, dar aia din forma Golfului, sa-i zic "constructiva". Noah, am incalzit, am modelat, am probat. Tot nu statea bine! Ofticat si plictisit am mutat fixarea cu surub de pe gatul de umplere (aici doar eu inteleg, nu va obositi). Si... miracol! S-a asezat! Perfect!!!
Incercuite-n poza sunt portiunile unde plasticul statea distantat de tabla.
Un efect secundar - plasticul depaseste tabla cu o distanta uniforma pe toata circumferinta. Inainte venea aiurea.
Cu zoom si imaginatie se vede si faptul ca plasticul "se muleaza" pe ansamblul arc-amortizor. Am decupat usor si aici, ca aveam un usor contact.
Ironia-i ca-ntr-un final apoteotic, asta drept a iesit mai bine decat stangul, de care eram foarte incantat de altfel. Echitabil in cele din urma, cum criblura aia multa si diabolica e pe marginea din dreapta a drumului.
Experiment carenaje spate pe Impreza new-age: reusit!
Sfarsit!
De cand e la mine a vazut doar Petrom 99 si Oemve 100. Am trecut pe lang-un Mol proaspat deschis, aveam becul aprins de periculos de mult timp, asa ca i-am facut un plin cu zeama din poza, incurajat si de faptul ca Andea a scris candva, p-undeva pe forumul asta, ca merge si Mol in lipsa de celelalte doua.
Sambata o plimb pana la Piatra Neamt, am sa raportez daca-s probleme.
Si in incheierea unei zile cu final fericit pentru troaca, fiind si
sarbatoare, i-am dat Fionei
acces la castronul cu bunataturi al maimutei. E aia cu botu' pana-n gat in hrana de sterilizate.