Joi seara am scos foliile din plastic de pe usile din fata si am spalat portierele la interior.
Vineri dimineata (mi-am luat liber) eram asteptat la treaba...
Dupa degresare riguroasa am bagat, cat mi-a permis accesul, folie insonorizanta in usi.
Apoi ceara spray, in zona inferioara, unde se suprapun table.
De data asta am schimbat strategia. Toate gaurelele pe care le-am putut acoperi cu insonorizant, le-am acoperit astfel. Gaurile de vizitare mari au ramas cu plastic si power tape. Daca banda se va deteriora in timp, refac cu dublu adeziva. Am vazut ceva atat de scump incat cred ca lipeste si o vaca de tavan.
Cam asta e rezultatul dupa aproape o zi de munca.
Hint - daca se lasa folia in soare, apoi se dezlipeste hartia, la "modelul" asta se dezlipeste prost. Solutia e ca mai intai sa se dezlipeasca, apoi sa se lase cu bitumul in soare.
De data asta n-am mai vrut sa tai mufele, asa ca mi-am confectionat firele adaptoare.
Cam derutanta lipsa semnelor de polaritate de pe difuzoare. Daca le-am legat invers, aia e.
Pentru difuzoarele fata mi-am luat de pe
crutchfield protectii la apa.
Evident ca le-am taiat fundul, o data pentru ca ar fi atins geamul, apoi pentru ca lasandu-le etanse, as fi omorat sunetul.
In poza de mai jos, in ordine: difuzor, protectie si distantier adaptor (nu se vede) din tocator de bucatarie din PCV, taiat de Pfaizzzzzer la CNC.
In pozitia asta am gaurit distantierul. Pentru ca rama difuzorului e prea ingusta pentru altceva decat holsuruburi de 3, eu am nituit cu 4.8mm, 10 puncte pentru fiecare difuzor.
Pe la ora 22 reuseam sa le si pun pe portiere (fixare cu sertizate si suruburi M6) si sa asez fetele de usa la locul lor.
De data asta, toata dezamagirea de pe spate a fost compensata de un rezultat excelent pe fata. Se aud foarte bine. N-as spune ca spectaculos comparat cu originalele, dar clar mai bine.
Cu ocazia probelor si reglajelor am descoperit ca playerul meu perfect e de fapt praf. Zgomot de fond nasol, sesizabil la volum mare, atunci cand melodia de pe SD sau USB e-ntr-o portiune moarta. Adica aveam o melodie d-aia din coloana de bazalt, cu un crescendo prelungit pe bucata de
inceput, iar eu o auzeam discret pe selindion cum oracaie pe europaefem.
Am crezut ca-i o problema electrica, gen polaritate gresita, scurt pe undeva... Si am avut ideea de a verifica cum stau lucrurile in Dacie. Explicativ, de perfect ce e playerul asta, mi-am luat unul la fel si pentru Dacie. Bucurie mare, acolo e aceeasi problema!
De ce descopar abia acum, dupa +1 an de utilizare? Pentru ca noapte, liniste afara, motor oprit, melodia potrivita. Un cumul de imprejurari revelatoare. Ce am de gand sa fac in privinta asta - nimic. Turez motorul mai tare
Cosmarul difuzoarelor nu s-a terminat insa. Voi cumpara (alte) difuzoare pentru spate, mai mici, de 100mm, ca sa le inlocuiesc totusi si pe alea.