Tutorial: indepartare fete de usi
Subaru club Romania

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
  • Life is too short to drive a boring car!
« on: July 10, 2011, 15:49:36 PM »
Pentru ca aveam probleme cu inchiderea centralizata am hotarat sa desfac usa sa vad ce problema am si eventual sa incerc sa o remediez. Lucru pe care l-am reusit.

Instrumente: surubelnita cap cruce si doua maini
Timp: 10min (sau 30 daca o faci pentru prima data)
Dificultate: 2/5
Model: Impreza 2001-2002 (asemanator si pentru 2003-2007)

Iata pasii pentru inlaturarea fetei de usa.

1. Se coboara geamul la maxim;
2. Se indeparteaza o bucata de plastic din spatele oglinzii. Nu este prinsa nici in cleme, nici in suruburi, asa ca atentie cand o scoateti sa nu rupeti un piciorus. Se scoate foarte usor. Doar trebuie sa trageti de colturi;

3. Se scoate surubul din apropierea butonului de inchidere centralizata;

4. Se scoate inelul din jurul butonului de inchidere centralizata. Atentie pentru ca acesta este prins in cleme si le puteti rupe. Apasati si trageti pe rand cate o parte (ex: pentru partea de sus impingi in jos si tragi spre tine). Puteti folosi o surubelnita normala imbracata intr-un material (ca sa nu zgariati);

5. Desfaceti surubul care tine fixat panoul de comanda pentru geamuri si oglinzi. Apoi scoateti si mufa/mufele din spate;

6. Inlaturati surubul din imagine (acesta tine panoul fixat aproape de usa);

7. Tineti cu o mana partea de sus si cu cealalta trageti de jos dinspre buzunarul usii cu forta medie. Luati pe rand partea de jos si apoi lateralele. Sus sunt doua piedici (cele roz din imaginea de mai jos cu usa) si ca sa scoateti fata trebuie sa trageti putin spre spatele masinii si apoi sa ridicati panoul fara sa il inclinati. Desi pare din mai multe bucati, toate fac parte din fata si ies impreuna. Nu incercati sa scoateti pe rand diversele bucati din fata usii. Mai jos vedeti clemele cu care este prinsa usa (cele albe de pe spatele panoului);

8. Pentru montare respectati pasii in ordine inversa.

9. (optional) Eu am avut probleme cu inchiderea centralizata din cauza tijei din imaginea de mai jos (tija de sus). Aceasta intra intr-o gaura a manetei de inchidere centralizata si la actionarea manetei se inchidea (tragand tija), dar la deschidere tija sarea din locasul ei (vezi ultima poza). Problema s-a rezolvat cu patentul ;D

Cu ocazia asta am vazut si cat de jalnice sunt difuzoarele. Trebuie sa pun ceva mai serios in loc :D sau poate sa le scot sa scap de greutate...desi la cat de subtiri sunt...

NOTA: Autorul nu este responsabil pentru eventualele stricatiuni cauzate masnii dvs. in urma aplicarii pasilor de mai sus.
« Last Edit: November 20, 2015, 17:06:58 PM by MihaiFlorescu »

Răspuns: Tutorial: indepartare fete de usi
« Reply #1 on: October 19, 2015, 09:51:52 AM »
intrebare , fetele de usi de wagon merg puse pe sedan ?
SUBARU IMPREZA WRX 2002

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
« Reply #2 on: October 19, 2015, 09:55:19 AM »
Totul e la fel pana la bancheta spate si portbagaj.

« Reply #3 on: October 19, 2015, 10:01:19 AM »
mocheta din portbagaj partiele laterale sun lafel ca la sedan ?
SUBARU IMPREZA WRX 2002

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
« Reply #4 on: October 19, 2015, 10:06:21 AM »
Din cate stiu eu sunt ceva diferente prin portbagaj, dar nu sunt 100% sigur de ele.
Uite cum arata la mine:

« Last Edit: November 20, 2015, 17:08:15 PM by MihaiFlorescu »

malakay

• *
  • 4765
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
« Reply #5 on: October 19, 2015, 14:11:02 PM »
nu tre sa dai geamu jos :D
fetele de usi sunt la fel  si mocheta din portbagaj este la fel ... difera plasticele de pe lateral (peretii ) vin altfel la break fata de sedan !
« Last Edit: October 19, 2015, 14:25:29 PM by malakay »
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
« Reply #6 on: October 19, 2015, 14:19:20 PM »
E mai usor de manevrat cand e toata greutatea jos. Si tragi mai usor de panou daca e geamul coborat :)