Salut pe toata lumea ! Posed un Legacy 2.0 R, 165 cp, manual, din 2007 cu 196.000 km si urmeaza sa-i fac revizia-implicit si schimbul de ulei motor. In cartea masinii, ptr. motor e recomandat ulei 5w30 cu urmatoarele caracteristici :
ACEA=A1,A2,A3
API=SM o SL
IL-SAC=GF-3 o GF-4
Inteles! Lamurit ! Clar !
In urma ultimei revizii facuta de fostul proprietar, cei de la reprezentanta Subaru din Spania i-au pus in motor Castrol Magnatec 5W30 A5 care are caracteristicile cerute de cartea masinii : ACEA - A1/B1/A5/B5, API-SN, ILSAC GF-4. Acum vreau sa pun ulei MOTUL si as avea nevoie de o recomandare in alegerea tipului exact de ulei ptr. ca dupa toata documentarea mea pe forumul nostru dar si pe altele, nu am ajuns la nici o concluzie clara.
Pe site-ul Motul, recomandarea pentru motorul meu e 8100 ECO-LITE 0W20
. Dar acesta s-ar incadra doar la norma API adica SM si nu am idee daca e suficient. Din gama de uleiuri 8100, tipurile care corespund, la fel, doar normei API-SM sunt : - Eco-clean C2 5W30 si X-clean C3 5W30. Din gama 300 V, nu cred ca sunt ptr modelul asta, avand in vedere, conform fisei tehnice a uleiurilor, ca sunt recomandate ptr competitii. Ce as putea alege? Va multumesc anticipat !