Am inceput cautarile unei masini care sa-mi satisfaca urmatoarele cerinte:
- pretabila la drumuri lungi(1700km dintr-un foc) - minim 15.000km/an din aceste drumuri, ~20.000km/an total;
=> consum acceptabil de carburant(de aceea inclin catre diesel);
- fiabila(cu intretinerea ca la carte, sa nu ma lase NICIODATA in drum, pentru ca masina va circula preponderent la distanta de casa mai sus mentionata);
- capbila sa duca 4 persoane + bagaje la drumurile lungi mai sus mentionate;
Am luat in calcul si modele mai spatioase, de genul BMW 520d E60 sau Audi A4 B8, insa Subaru mi-a ramas in minte, datorita laudatei fiabilitati si a sistemului avansat AWD. As face compromisul de a pune un portbagaj pe masina, in cazul in care volumul portbagajului se dovedeste a fi insuficient.
Intrebarile mele sunt:
1. Un Subaru cu interiorul sport, poate fi condus pe distante asa de lungi fara probleme?
2. Ca si costuri de intretinere, benzina vs diesel, am vazut ca reviziile la diesel sunt ceva peste 1000lei, iar la benzina sub 1000lei. Consumul, insa, dupa ce am citit cateva topicuri de prezentare, la 140km/h este de 9-11% la benzina, iar la diesel nu stiu. Tinand cont de tot ce am mentionat mai sus, diesel sau benzina?
3. Este cineva care sa fi condus/detinut una dintre masinile de mai sus(BMW sau Audi) care sa imi poata spune ceva comparativ cu Subaru?(intretinere, fiabilitate, etc.)
4. Din ce an/luna a aparut motorul diesel euro 5 pe Impreza? Mai sunt prezente problemele ca la cele euro 4?
Pana acum am vizionat cateva 520d, un Audi A4 si un Subaru Impreza 2.0D MY2008(
http://olx.ro/oferta/subaru-impreza-2-0-d-ID30fpf.html#9c083c5061), care desi avea ceva probleme la motor si a fost intretinuta foarte prost(interior extrem de uzat, joc in coloana volanului, balamalele usilor uzate etc.) aproape ca as fi cumparat-o, constient fiind ca ma leg la cap cu ea, pentru ca m-a atras fantastic.
Buget:~9000€
Intentionez sa fac achizitia din Germania(nu refuz, insa, oferta unei masini bine intretinute de la noi), imediat dupa sarbatorile pascale.
Va multumesc!