JBL e comercial, impreuna cu restul marcilor de care a auzit oricine, si am impresia ca platesc logo-ul.
Asta e masina, insa inainte de a comanda ceva, va trebui sa desfac si sa ma asigur, am vazut si alte configuratii,
fara distantierele de fabrica pe fata.
Mi-ar placea ca la asta sa nu modific, sa nu tai tabla sau fire, sa fiu cat mai neivaziv cu putinta. Oricum, neavand de gand sa folosesc amplificare, e clar ca n-are rost sa tai tabla.
Masina are tweetere in portierele fata. Tweeterele de fabrica sunt legate cu mufe ciudate, or fi p-undeva-n instalatia masinii niste filtre pentru componentele fata ma gandesc, iar daca as instala eu componente cu filtre noi, ar ramane cablajele masinii in aer cred. Oricum, la volum mare distorsiunile apar pe joase, nu pe inalte. In concluzie parca nu m-as atinge de tweetere...
Ti se pare o idee buna, sau nu prea?
Difuzoarele fata sunt limitate rau la adancime. Distantiere n-as dori sa folosesc, in afara celor ce exista deja (asta daca arata si masina mea ca aia din primul link). Caz in care alta constrangere - tre' difuzoare cu indexare multipla, sa stie 3 suruburi.
Apoi, pentru ca exista tweetere, ma gandesc sa pun doar woofere in fata. La prima vedere,
astea par ok.
Difuzoarele spate n-au limita de adancime, par a se fixa in 4 puncte, deci libertate mai mare.
Aici ma gandesc la coaxiale totusi, pentru echilibru sunet. Sau tot doar woofere?
Coaxiale,
varianta 1 (linie cu fata) si
varianta 2 (placebo, calitate mai mare conf clasificarii tale, pret inca rezonabil). Sau doar woofere si aici,
var1 si
var 2Si mai am o nelamurire perpetuata de foarte mult timp, inca de cand imi bagam difuzoare scumpe (pentru veniturile mele din perioada facultatii)
in Dacie - membrana de cauciuc sau din altceva? E adevarat ca membranele care nu-s din cauciuc crapa in timp? Vreau fiabilitate, sa ramana definitiv.
Sinteza nelamuriri:
1) ok sa las tweeterele de fabrica?
2) woofere sau coaxiale in spate?
3) sa-mi pese de materialul membranei?
Mersi
LE: insonorizantul va fi
asta, nu vreau sa ingreunez portierele aiurea.