Nu pot sa iti spun ce sa iei, sincer, nu sunt in masura si nici nu stiu ce urmaresti : SQ (Sound Quality) sau SPL (Sound Pressure Level). Sincer cred ca la nivel de amator orice este in lista asta face fata cu brio. Mai mult as merge pe configuratie decat pe model (mai bine 17 boxe mai micute decat 4 mari), un HU bun (gen Alpine), o statie buna de clasa T (gen Mosconi, Brax, Helix, Audison) ... nu stiu ce sa zic, orice boxa se aude altfel in functie de spatiul unde este folosista, intr-un fel se aude in shop, altfel se aude intr-un Opel Corsa si altfel intr-un BMW X5. Mai conteaza foarte mult si insonorizantul, daca nu ai deloc o boxa gen Focal care are sunetele mai inalte, mai ascutite se va auzi total aiurea pe cand un JBL mult mai bine. HU conteaza maxima, eu il schimbasem pe al meu cu un Navi si a schimbat total sistemul audio, apoi am revenit pe cel clasic, OEM si s-a schimbat total situatia, se aude mult mult mai bine. In general sistemele Navi nu sunt facute pt muzica, daca vrei claritate si fidelitate iti alegi un HU dedicat. Nu as mai pune niciodata subwoofer underseat ... never ever ... e fix kk. Ori iti pui unul in incinta ori deloc. Aici itnervine scopul, daca vrei SQ mai bine nu mai pui, intr-un sistem cu 17 boxe (ca tot am dat exemplu mai sus) nu est enevoie de subwoofer, chiar poti sa strici cu el. Daca vrei in schimb SPL atunci pune 2 pe statie diferita, dedicata.
Si ca sa nu mai bat campii aiurea, ca sa iti raspund totusi cu un sfat : ai doua variante - ori 1 singura boxa pe usa, coaxial, medii ori 3 seturi pe usa, inalte, medii, bas, sistem. Ca si model nu prea conteaza atata timp cat le imperechezi pe categorii, eu nu as pune de exemplu JBL cu Focal, poate Helix cu Focal sau Gladen cu Hertz sau ... sau ...