subaru forester intrerupe la relanti si chiar se opreste motorul
Subaru club Romania

subaru forester intrerupe la relanti si chiar se opreste motorul

Răspuns: subaru forester intrerupe la relanti si chiar se opreste motorul
« Reply #20 on: December 31, 2015, 13:08:38 PM »
nu vreau sa fac o polemica GPL vs Benzina, problema la GPL e ca toti care pun GPL pe logan se avinta si pe alte masini si
de aici gresesc, eu am avut multe masini pe GPL am un mecanic care pune GPL pe masini pina in 120 cai si e artist am de asemenea
un mecanic care pune GPL pe motoare de 200 cai si mai multi cai si pune si pe motoare TURBO , am vazut un motor de padurar
facut de el (eu am mers cu el linga mine cu leptopul si am facut reglaj la mers in oras si afara pina la 5500 ture si viteza mare nu o scriu)
GPL nu ma dezamagit niciodata ideea principala e citesti curba de benzina si modifici curba de gaz sa raspunda la fel cu benzina,daca vrei
sa pui GPL si cel care instaleaza iti pune "calculatorul masini merge cind mergi pe benzina si calculatorul de GPL merge cind esti pe gaz" il
saluti si pleci calculatorul masini merge tot timpul si cel de GPL tebuie adaptat dupa el  am aflat asta dupa multi bani investiti si timp
pierdut ( acum pot sa zic cu folos) am cautat sa simplific si vreau sa ajut cu experienta mea ,pentru ca asta e menirea forumului ce scriu,
am trait experienta, nu sriu din auzite ,
problema mea este pe aer , pe forumurile din alte tari oameni se pling de aceeasi problema la motoarele subaru inclusiv cei de la subaru
au modificat si apoi la motoarele mai noi au inclus un cip care actioneaza asupra clapetei si nu mai are circuitul cu IAC
in ce priveste sa fac motorul....in Romania e mai ieftin sa cumperi un motor dupa o englezoica de exemplu si sa-l montezi la tine (sau gasesti
SH dupa alta masina) decit sa cumperi piese si sa-l faci din nou , sfat care l-am primit de la un sef de service subaru
o sa va tin la curent cu ce am mai facut , oricum chestia asta nu a facut sa cred ca masinile japoneze au ramas cele mai bune (am avut
o mazda sport de oras la motor am schimbat o data bujiile in 7 ani si am dat-o unui var cu o suma infima, numai sa o mai vad din cind in cind
si va scriu "merge perfect" a mai investit in ambreaj si altele dar motorul e OK .... la subaru ma astepta m la orice dar nu la motor

celalalt

« Reply #21 on: January 01, 2016, 19:16:19 PM »
Eu mizez pe aer.E lipsa undeva...sau de undeva...

« Reply #22 on: January 23, 2016, 19:38:12 PM »
domnilor va anunt ca am rezolvat, ieri mi-a venit piesa si momentan merge brici. Initial nu mergea bine
dar fiul meu a luat de pe net ,cred ca un diler de la tovarasi englezi sau , Irlanda o manevra in mai multi
pasi ( se pare ca e descrisa si in unele carti ale masini , in tarile unde sunt reprezentante serioase), si dupa ce am facut
manevra s-a auto calibrat cu noua piesa si merge bine, o sa mai scriu peste citeva zile sa va spun daca e OK,
cine doreste ii explic gratis ( sa lase un mesaj ) trebuie sa spun ca am comandat din nou alta piesa cu DHL si a
venit in 8 zile, pe prima o mai astept , poate fac fericit un tovaras care a patit la fel

andrei80

• 1161
  • 7500rpm, no boost... No more. XT ftw!
« Reply #23 on: January 23, 2016, 19:41:08 PM »
Macar ce piesă a rezolvat problema tot ar fi bine să spui.
Ex Forester XS 2.0 2006 MT
Ex Forester XT 2007 MT
Forester XT 2003 AT

andea79

• *
  • 4033
« Reply #24 on: January 23, 2016, 20:41:32 PM »
probabil a schimbat sonda lambda si a resetat ECU :)
va merge bine o perioada scurta pana ECU invata la loc :)

« Reply #25 on: January 23, 2016, 22:25:55 PM »
Eu's curios ce e ala "diler"  ???

« Reply #26 on: January 24, 2016, 15:25:09 PM »
scuze  "diler" este in limba romana la fel cu DEALER ,dar nu asta este problema, vorbeam de fapt despre IACV,
la  inceput am fost sfatuit sa-l curat, dar la mine s-a dovedit a fi stricat, .... si de fapt ma intereseaza sa rezolv
o roblema tehnica,

celalalt

« Reply #27 on: January 24, 2016, 17:25:12 PM »
Deci am fost pe subiect.

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #28 on: January 24, 2016, 17:54:26 PM »
Bine ma Serbane! Poate iti dam un premiu pentru cele mai utile postari

celalalt

« Reply #29 on: January 24, 2016, 17:58:40 PM »
Pffff...asta ar fi chiar util.Mai util ar fi si daca s ar mai tine cont de ele.Stii tu ce vreau sa spun...

« Reply #30 on: January 24, 2016, 18:55:42 PM »
problema reala , care ma nemultumeste profund,  am fost la un service autorizat , recomandat
pentru subaru si mi-a recomandat sa schimb bujii si fise (nici nu aveau scula sa desfaca bujiile
s-a chinuit un mecanic 2 ore si jumatate cu improvizatii)  , deci ?!...la reprezentanta subaru din
Theodor Pallady nr 47 s-au eschivat ( aduceti-o ,sa vedem...nu stim daca avem program de
diagnoza , daca aveti mufa pe ea), DA SUNTEM REPREZENTANTA SUBARU AVETI O MASINA
SUBARU O FACEM  ,sau UNIX piese auto aducem piesa in 2 saptamini si va costa 1740 lei, si e
comanda nu avem garantie de returnare si nu stim daca se potriveste...cu totl m-a costat putin
peste un sfert din cit mi=au cerut... SCUZE ,nu asta vreau,suntem la un club auto uni marca si
cred ca posesori ,se ajuta cu informatii (defectul "X" l-am rezolvat asa, mecanic bun (nu...care
stie meserie ) e acolo, piese bune ...dincolo,etc...

« Reply #31 on: January 24, 2016, 18:57:12 PM »
MULTUMESC    celalalt..