Salutare! Am deja Legacy-ul diesel de aprox 3 luni. As vrea sa fac o scurta destriere pro/contra, care sper ca va fi de folos celor care vor sa incerce astfel de masina;
PLUSURI: - trebuie sa fie clar tinuta de drum (+performanta pt un 2.0D). Aici 4x4 se simte foarte bine, in combinatie cu motorul boxer foarte silentios. Este mult mai rafinat decat TDI Euro4. La euro5 deja si tdi este f ok.
- cutia in 5 trepte face o treaba buna in sensul ca poti tura peste 4000 si reprizele sunt lungi. Cu a 2-a mergi pana la 70-80 foarte frumos.
- cutia in 5 + cuplu de 350NM fac un consum foarte foarte bun: Craiova- CT-BV- Craiova 3 persoane in masina cu bagaje si clima 50% din timp am facut un consum pe BC de 5.4-5.6. Vit. max a fost de 160 pe soarelui. Rar sub 100km/h; In oras (Craiova) 7.4%. Mi se pare fantastic. Nu scoteam in oras nici cu superb 2.0tdi nici cu passat 2.0tdi asa. Restul masinilor le-am avut ceva mai gurmande.
- suspensia este ok, jante pe 17;
- spatiul este ok
- interiorul...mie imi place; este mai spartan, dar are farmecul lui;
- inca odata la drum...la mers constant, abia daca iti dai seama ca este diesel
- usile fara rame
MINUSURI: Tabla cu vopseaua (in famile am avut corolla, rav4, qasqai); toate se exfoliaza mai repede decat germanele, tabla fiind mai subtire;
- cotiera este cam aiurea pusa. Este prea in spate si nu se trage mai in fata.
- cutia este putin mai greoaie decat la alte dieseluri unde aluneca insesizabil; aici este mai "barbateasca" putin
- sonorizarea este slaba; Ar trebui schimbate difuzoarele cred...nu au acelasi surround ca altele din aceeasi clasa
- clima bate aiurea in sens ca nu se pliaza pana la capat gurile. Merg in parti, dar la 70% din cat ar trebui. La superb de exemplu se miscau atat de mult incat se inchideau/pliau complet. Nu este mare problema , dar cateodata simt nevoia sa opresc clima pt ca nu scap de rece direct in mine; La picioare este ok, dar pe canicula nu face mare treaba.
Cam aceasta este parerea mea. Sper ca am fost cat mai la obiect.
Toate cele bune !!