Salut,
Am uitat sa pun acel "NU" din graba si atat mi-a trebuit, greseala mea
Din ce am citit lumea recomanda 5w30 sau 5w40 cu precadere:
MOTUL X-CESS 5w40
MOTUL X-CLEAN+ 5w30
AMSOIL 5w30/40 seria "EUROPEAN CAR FORMULA"
ENEOS, LIQUI MOLY, SHELL --> nu am gasit prea multi utilizatori care sa recomande un tip anume
Ma gandesc ca pe forum sunt multi posesori de benzina turbo sau diesel.. motiv pentru care atunci cand citesc pe forum ce folosesc ceilalti, imi e imposibil sa inteleg ce motor are fiecare… era bine sa fie un topic de genul dedicat fiecarui motor, in asa fel incat posesorii sa vb din experientele lor, despre motoarele lor, dar nu stiu daca e posibil asa ceva.
Mai am cateva zile sa ma hotarasc la ulei, cert este ca atata timp cat voi tine masina, nu mai doresc sa schimb brandul si modelul de ulei.. asta dupa ce voi "scapa" de Castrol.
Legat de riscul de a trece de pe Castrol pe altceva.. nu stiu.. o sa mai astept pareri, stiu ca fiecare producator are reteta lui si ca nu e recomandat sa ma plimb "din floare in floare", insa concret nu stiu ce s-ar putea intampla cu motorul, este atat de sensibila situatia?
Legat de METABOND and stuff, e o chestiune de marketing sau chiar ajuta motorul cu ceva? Sunt bani aruncati pe fereastra?
Subiectele legate de ulei sunt "never ending" din pacate, probabil ca voi merge pe cai batatorite si voi allege MOTUL 5w40, voi pastra macar SAE identic cu cel vechi..
Merci in avans pentru sfaturi, pareri, carcoteli