Si eu am trecut printr-un schimb de Royal, acum sunt la al doilea acelasi 5w30, cu impresii diferite.
Eu am tinut uleiul cca 7700km, insa in ultimii aprox 1500km motorul a mers din ce in ce mai prost. Evident nici prin gand nu mi-a trecut ca ar fi de la ulei, insa dupa ce am facut schimbul motorul a inviat incredibil. Am facut multe schimburi de ulei la viata mea, ca sa zic asa, si este prima oara cand am remarcat asa ceva. Nu intra la categoria "mi se parenii", diferenta a fost colosala, iar altceva nu i s-a facut masinii, strict ulei si filtrul de ulei. Nici macar filtrul de aer, ala a venit cateva zile mai tarziu. Aceeasi benzina, fara nici un reset la ECU.
Acest lucru m-a ingrijorat, pentru ca daca a mers asa de prost de la uleiul uzat, ce fel de ungere mai avea... Doamne Doamne mai stie. Inca un aspect: uleiul uzat era extrem exterm de subtire, foarte apos. Iarasi, am vazut de nenumarate ori cum iese uleiul uzat de la masini, acum fara nici un fel de dubiu era foarte subtire. Era atat de subtire, incat desi palnia de recoltare era suficient de aproape, jetul de ulei a iesit foarte puternic si a stropit din sita palniei peste tot prinprejur, pe podeaua service-ului.
Este clar ca acest schimb nu va mai sta atat timp, si most likely voi incerca si alt ulei. Nu Motul, ca pe acolo am fost.