Probleme transmisie?
Subaru club Romania

Probleme transmisie?

celalalt

Răspuns: Probleme transmisie?
« Reply #20 on: December 28, 2014, 16:41:53 PM »
Eu am un rulment de ex. Si nu ma deranjeaza...

« Reply #21 on: December 28, 2014, 21:24:59 PM »
Si eu am avut un zgomot pe care l'am suspectat a fi de rulment, insa a disparut intre timp asa ca m'am linistit cu schimbatul rulmentilor, mai ales ca din ce am vazut, pe spate nu e chiar simplu

Forester

• 3118
  • The other right!
« Reply #22 on: January 24, 2016, 15:50:37 PM »
Am o intrebare, chiar daca nu e pt subaru.
La hyundai-u nevestei s-a rupt burduful de la planetara pe partea stanga (nu am verificat ce e pe dreapta)

Problema e alta: la demaraje mai in forta, fara sa rup aderenta, doar in treapta intai, se aude un zbarnait destul de puternic, ca si cum intra ceva metalic in rezonanta.
In rest, nu se aude nimic, in nici o alta treapta, nici in treapta intai daca accelerez normal, indiferent de turatie. Nici in curbe nu se aude nimic.
Care ar putea sa fie problema? Scap doar cu burduful inlocuit sau trebuie si articulatie? O mai fi si altceva?
Evident voi ajunge la service, dar as vreas sa am idee de ce ma poate astepta.
Ford Kuga FHEV AWD ST-Line X 2024
Ex Forester SG 2.5XT 2006
Ex Forester SG 2.0x 2008

MihaiFlorescu

• *
  • 14037
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #23 on: January 24, 2016, 16:43:30 PM »
Mai mult ca sigur ai nevoie de cap de planetara.

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #24 on: January 24, 2016, 19:18:45 PM »
Se gaseste ieftin after-market.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

Forester

• 3118
  • The other right!
« Reply #25 on: January 24, 2016, 19:24:39 PM »
Astea ar fi presupun?
Ex Forester SG 2.0x 2008

« Reply #26 on: March 04, 2016, 09:52:39 AM »
am observat si eu de cateva ori ceva similar cu ce zice FORESTER.
Prima data s-a intamplat in mers linistit ( 100km/h); dintr-o data a inceput sa se comporte ca si cum as avea galme in cauciucuri/roti neechilibrate; masina trepida si simteam si in volan un joc stanga dreapta (senzatia este comparabila cu cea in care nu ai rotile echilibrate). Dupa cateva minute a disparut si am presupus ca a fost de la drum.
Am mai simtit odata treaba asta in niste forje pe dn cu viteza pe la 160 - 180 km/h. De data asta am fost sigur ca nu a fost de la drum pentru ca trec destul de des pe acolo si nu mi a mai facut niciodata. Rotile sunt bune, deci le exclud; ramane mecanica (planetare, cardan ...)
Saptamana viitoare ajung in service sa vedem ce-i de facut!
Forester 2.5 XT MT

MihaiFlorescu

• *
  • 14037
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #27 on: March 04, 2016, 10:00:25 AM »
Posibil sa fie de la drum si cauciucurile late care trag sa se urce pe denivelari.  Exista zone consacrate pe DN, cum e bucata dintre Ploiesti si Comarnic undne sunt valuri si sare masina in continuu.

Dar niciodata nu strica si verificari in service :)

Forester

• 3118
  • The other right!
« Reply #28 on: March 04, 2016, 10:46:40 AM »
Ca tot s-a reactivat acest topic, la hyundai pana la urma planetara era ok, am schimbat-o dar nu de acolo era problema. Ghinionul a facut sa fie o coincidenta incredibila, dar problema care aparut in acelasi timp - un tampon motor pe stanga, s-a dus cumva cauciucaraia din ele si la acceleratii tari, in treapta intai, lovea fier pe fier pe-acolo....
Momentan e peticita romaneste cu o bucata de cauciuc, pana ma indur sa scot vreo 100E sa schimba tamponul. Sau pana gasesc sa mi-l aduca cineva din state unde e 22$.  >:(
Ex Forester SG 2.0x 2008