Salutare,
Sunt pe punctul de a imi cumpara anvelope de vara noi si as vrea sa va cer parerea.
In primul rand ma gandesc daca merita sa imi iau anvelope semi-offroad sau daca merg si obisnuite de sosea. Eu folosesc masina aproape numai ca sa calatoresc in week-end, in principal la munte. Cam in 1/2 din drumurile pe care le fac am de mers o portiune, de obicei de maxim 20km, pe drum forestier, uneori cu noroi si balti. Off-road propriu-zis nu fac.
Anvelopele pe care le avea masina cand am luat-o la mana a doua si pe care le inlocuiesc acum au fost Goodyear Excellence, anvelope de sosea, si mi-am facut treaba cu ele vara trecuta fara probleme.
Ar merita sa imi iau anvelope speciale de SUV pentru cum folosesc eu masina sau merg unele de sosea?
In ideea sa imi iau anvelope de SUV, am citit ceva teste si reviews pe internet si cele la care am ajuns sunt Michelin Latitude Cross. In unele teste aveau rezultate mai bune Continental, Pirelli, etc. dar la ele lumea se plangea de durabilitate.
Latitude Cross au evaluari bune la toate capitolele, in afara de un lucru: unii se plang ca ar fi foarte zgomotoase la viteze mari. Ati avut acest model? Stiti daca e ok?
Dimensiunea pe care caut e 225/55 R17.