Eu cand scriu negru pe alb ca in deplasari extraurbane, respectand regulile de circulatie si selectand pilotul automat, XT-ul meu afiseaza valori apropiate de cele specificate in cartea tehnica sau chiar inferioare, nu vreti sa luati in considerare. Railor!
Am in memorie muti proprietari de Subaru care au renuntat la marca intrucat erau siderati de consumul de benzina. Cunosc, de asemenea, multi prospecti care nu si-au achizitionat Subaru din teama ca vor deveni "actionari" ai pompelor de benzina. Ei bine, in opinia mea, Subaru nu este o marca mai gurmanda in comparatie cu alte marci de acelasi nivel tehnologic.
Ceea ce ne diferentiaza este modul in care ne respectam masinile, pe ceilalti participanti la trafic si nu in ultimul rand pe noi insine.
PS: în diferite itinerarii urbane am înregistrat consumuri medii de 19% cu XT-ul (în minunatul București, la ore de vârf și pe bulevarde celebre) însă consum de 24% în aceleași condiții am înregistrat cu A6 iar S90 îmi arată constant un consum de 17% în ultimele 9 luni...
În concluzie, cine își achiziționează SUV pentru mobilitate urbană trebuie să își asume și consumul pe măsura congestiei din trafic.