Hai sa va povestesc patania mea de ieri:
Plecam cu masina la Garana (in Semenic), masina merge frumos pana aproape de Slatina unde in mers se aprinde chek engine si masina pierde semnificativ din putere. Opresc intr-o parcare si constat ca masina "merge in 3 pistoane" (vorba clasica a Daciotului).
Trag la primul service din Slatina unde se pune testerul (universal), verdict "engine missfire" la cilindrul 5.
Probabil a picat bobina de inductie, constatam ca asa ceva nu exista in stocul niciunui distribuitor mare (Autonet, Autotal, Augsburg, samd.).
Decid sa comand o platforma sa duc masina inapoi la Bucuresti si de acolo sa plecam cu o alta masina din nou. Stiind ca Ucosmin a patit ceva similar, il sun sa-i cer sfaturi.
Si acum vine partea interesanta:
Cosmin imi ofera bobina lui de rezerva (probabil singura bobina noua de acest tip din tara - fara exagerare), ba mai mult sa mi-l aduca la firma unde lucrez si unde voi aduce masina pe platforma. Si imi mai ofera si diagnoza cu softul / cablul lui.
La 16:30 ajungem la firma, Cosmin deja ne asteapta, montam bobina noua adusa de el (in baza instructiunilor date de el) si motorul merge din nou frumos.
Ne strangem repede catrafusele si plecam din nou la drum, ajungem la Garana la ora 23:45.
Asa un om rar gasesti, pana la telefonul dat azi dimineata nici nu am vorbit cu Cosmin, il stiam doar coleg de forum.
Multumesc din suflet Cosmin si prin aceasta cale pt ajutorul acordat si pt. timpul pierdut in interesul meu.
Astept sa ma revansez cumva.....